• Vijesti
  • Ekonomija
  • Morsko dobro krenulo u revitalizaciju plaža Mogren, Petrovac, Pržno, Sutomore i Žukotrlica

Morsko dobro krenulo u revitalizaciju plaža Mogren, Petrovac, Pržno, Sutomore i Žukotrlica

 “Bazne studije nam daju smjernice kompletnog istraživačkog dijela, a na osnovu koje možemo da izradimo glavni projekat. A kako je Bazna studija procjenila da se radi o velikim investicionim ulaganjima, trudimo se da značajna finansijska sredstva uložimo u adekvatan način, kako nam i struka ukazuje.

Bazne studije su urađene za plaže: Mogren, Petrovac, Pržno, Sutomore i Žukotrlica, na osnovu kojih je procjena vriejdnost ukupna za izvođenje predvidjena 23.500.000 eura”, rečeno je u ovom javnom preduzeću.
Tu je i Studija-Revitalizacija plaže na Adi Bojani za koju je procjenjena vrijednost od 3 do  4 miliona eura, koliko iznosi procjena prof.Save Petkovića, autora Studije.
 
Za sada su SPROVEDENI POSTUPCI na revitalizaciji plaža:
 
​U toku je izrada Glavnog projekta za revitalizaciju plaže Pržno ( a sve u skladu sa Baznom studijom i idejnim rješenjem sa Univerziteta iz Splita), procjenjena vrijednost za izvođenje radova po projektnoj dokumentaciji iznosi cca 420.000 eura, JPMD je planirano predviđeni iznos kroz Plan korišćenja sredstava za 2022.god ( i rebalansom).
 
JPMD je planiralo u Planu korišćenja sredstava za 2022. godinu i  „Izradu projektne dokumentacije za revitalizaciju plaže Mogren „ u iznosu od 20.000 eura.


Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga