• Vijesti
  • Ekonomija
  • MORSKO DOBRO: Uređena kupališta moraju imati spasilačku službu

MORSKO DOBRO: Uređena kupališta moraju imati spasilačku službu
MORSKO DOBRO: Uređena kupališta moraju imati spasilačku službu

“ Saglasno članu 5 Pravilnika o uslovima koje moraju ispunjavati uređana i izgrađena kupališta („Službeni list CG“, br.20/08, 20/09, 4/10, 26/11) propisano je da na uređenom i izgrađenom kupalištu mora biti organizovana spasilačka služba koja podrazumijeva: – jednog spasioca, koji je završio obuku za spašavanje na vodi i posjeduje Legitimaciju za spašavanje na vodi, važeću za tekuću godinu, u skladu sa Zakonom o Crvenom krstu Crne Gore („Sl. List RCG“ broj 28/06), na svakih 50m dužine obale tokom mjeseca jula i avgusta, i jednog spasioca na svakih 100m dužine obale tokom ostalih mjeseci (maj, jun, septembar i oktobar).

spasioci-1.jpg

S tim u vezi, Javno preduzeće apeluje na sve zakupce kupališta da su u skladu sa Ugovorom o korišćenju morskog dobra u obavezi da na vrijeme obezbijede spasilačku službu, odnosno propisan broj spasilaca prijavom lica za obuku novih spasilaca ili za ovjeru licence već obučenih spasilaca.

Takođe, koristimo priliku da Vas obavijestimo da ovjere licenci počinju dana 06. marta „, navode iz JP „Morsko dobro“Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga