Skip to main content

Opština blokirala Kamenovo: Kneževićeva firma ne mari za porez
Opština blokirala Kamenovo: Kneževićeva firma ne mari za porez

Hipoteka na atraktivni komad zemlje uz obalu, Opština je upisala na osnovu rješenje njene Uprave lokalnih javnih prihoda zbog duga Kneževićeve firme na ime poreza na nepokretnost u iznosu od 80.866 eura.

“Hipoteka u ukupnom iznosu od 80.866,05 e u korist Opštine Budva rješenje o obezbjeđenju poreskog potraživanja Uprave lokalnih javnih prihoda na sukorisničkom /suvlasničkom dijelu u  “Rekreaturs” DOO Budva “, piše u listu nepokretnosti.

1C3FE297-2FC1-4DEF-A896-07D9E6E85C73_w1597_n_r1_st-1.jpg
IZVOR: RFE/RL, Foto Savo prelević

Inače, zemljišni kompleks je uknjižen na „Rekreaturs“ DOO Budva, koji je vlasnik najvećim dijelom, dok manji dio imaju kosovska firma Kožar SOUR trgovina i Kosovska banka DD u stečaju.

Osnivači firme „Rekreaturs“ Budva,  kako se navodi u Centralnom registru privrednih subjekata Kneževićeva  Atlas banka sa 99,7 odsto kapitala, dok ostatka akcijskog kapitala je u vlasništvu  firme  HTP „Atlas hotels group“.

Uprava lokalnih javnih prihoda u prethodnih godinu dana blokirala je i ostala Kneževićeve kompanije, upisujući hipoteke na nekretnine koje su u njihovom vlasništvu zbog neplaćenog poreza na nepokretnost.

Hipoteke su upisane na  nepokretnosti u vlasništvu  Attika Land, Mogren hill, Mogren garden, Expo invest i Expo Budva.

Inače, veći dio zemljišnog kompleksa koji je uknjižen na Kneževićevu kompaniju godinama unazad je predmet sudskog spora koji vode mještani, potražujući da im se vrati đedovina koja im je nepravedno oduzeta.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Naslovna
Sve vijesti
Pretraga