Opština i dalje drži „As“ pod blokadom
Opština i dalje drži „As“ pod blokadom

Budva – Opština Budva ponovo je upisala hipoteku na nedovršeni hotelski kompleks „ As“ u Perazića dolu, drugi put u proteklih mjesec i po dana, potraujući da kompanija “Nega tours Montenegro” isplati 152 hiljade eura poreskog duga.

  „ Hipoteka u ukupno iznosu 152.503 eura u korist Opštine Budva , rješenje o obezbjeđenju poreskog potraživanja Uprave lokalnih javnih prihoda Opštine Budva , poreski obveznik Nega tours Montenegro DOO Petrovac“, stoji kao teret upisan 14. septembra prošle godine u katastarsku evidenciju Uprave za imovinu ikatastar.

Rješenje o hipoteci donijela je Uprava lokalnih javnih prihoda Opština Budva  koja je samo tokom minule godine više od stotinu nekretnina na području metropole turizma blokirala jer vlasnici nijesu platili porez na nepokretnost.

  Kompanija “ Nega tours“ našla se na crnoj listi poreskih dužnika, pa je samo tokom prošle godine upisano nekoliko zabilježbi na “ As“ , čime se Opština osigurala da će namiriti dugovanje ove posrnule hotelske kompnije.

     Priča o “ Asu“ je priča o neodgovornom odnosu investitora pune dvije decenije od kada je tadašnja HTP “ Budvanska rivijerra“ za pet miliona maraka prodala nekada jedna od najatrktivnijih hotela, “ As“ i dalje je gradilište.
      Prodato je blizu 36 hiljada kvadrata zemljišta i hotel sa vilama (sa oko 21,5 hiljada kvadrata bruto građevinske površine objekata). Investitor se obavezao da će u hotel uložiti 22 miliona maraka i da će ga otvoriti do kraja 2003. Nažalost od toga je ostala samo komjuterska animacija, a cijeli slučaj je procesuiralo Specijalno državno tužilaštvo.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga