• Vijesti
  • Ekonomija
  • Opština odbila da izda zeleno svjetlo Morskom dobru za rekonstrukciju ponte na Školju

Obje građevine nemaju dozvolu za gradnju.

Opština odbila da izda zeleno svjetlo Morskom dobru za rekonstrukciju ponte na Školju

Sekretarijat za urbanizam Opštine Budva odbio je da izda urbanističko tehničke uslove Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom. Ovo javno preduzeće, kako je rečeno Jadrna Budva, tražilo je da im se izda ovaj dokument kako bi rekonstruisali pontu na ostrvu Sveti Nikola , odnosno Školju.Opština odbila da izda zeleno svjetlo Morskom dobru za rekonstrukciju ponte na Školju

Kako se navodi u obrazloženju opštinskog sekretarijata na pomenutoj katastarskoj parceli upisana je ponta ukupne površine 7.053 kvadrata, ali takođe i dva nelegalna objekta.

Prvi objekat – prizemlje i jedan sprat površine 753 kvadrata i drugi objekat koji je u izgradnji ima prizemlje i dva sprata i površinu od 133 kvadrata.

Obje građevine nemaju dozvolu za gradnju. Naime, riječ je o građevinama koje su izgrađene prije dvije decenije na jugoistočnom dijelu ostrva, koje je sada u vlasništvu bivšeg tajlandskog premijera Taksina Šinavatre.

“ Uvidom u registar planske dokumentacije konstatovano ej da predmetna katastarska parcela se ne nalazi u obuhvatu važećih planskih dokumenata  detaljne razrade ( DUP, LSL, UP). S obzirom da je obhjekat građen bez dozvole i da se katastarska parcela nalazi van obuhvata planskih dokumenata , obavještavamo vas da urbanističko tehnički uslovi za rekonstrukciju postojećeg objekat ne mogu izdati“, piše u rješenju Sekretarijata za urbanizam u koje je Jadran Budva imao uvid.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga