• Vijesti
  • Ekonomija
  • Sastanak menadžmenta dvije državne kompanije u cilju jačanja zaštite prostora

Sastanak menadžmenta dvije državne kompanije u cilju jačanja zaštite prostora
Sastanak menadžmenta dvije državne kompanije u cilju jačanja zaštite prostora

Razmatrani su modaliteti poslovno-tehničke saradnje između Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i firme „Zaštita prostora Crne Gore“ doo.  „Zaštita prostora Crne Gore“, Danilovgrad, osnovano je Odlukom Vlade Crne Gore od 18.06.2020.godine za obavljanje poslova sprovođenja administrativnih izvršenja rješenja o rušenju, uklanjanju i vraćanju u prvobitno stanje zemljišta i objekata koje izdaju nadležne inspekcijske službe. 

rusenje_objekata-p21bxu4b8abvyc65yovye4yiybkkllbzrim3f3z3ww.jpg

Pored ove osnovne djelatnosti Odlukom je predvidjeno obavljati i: pripremu gradilišta, ispitivanje terena, bušenje i sondiranje, razradu građevinskih projekata, izgradnju puteva i izgradnju hidro objekata. Društvo može obavljati i poslove koje se odnose na: sanaciju i zaštitu prostora u slučajevima elementarnih nepogoda, vanrednih situacija u smislu pojave klizišta, nestabilnosti terena, bujičnih nanosa, odrona, zemljotresa i slično.

Vlada je Odluku o osnivanju obrazlžila i evidentnom potrebom stalne i brze dostupnosti izvršne službe postupajućim inspektorima za izvršenje rješenja, ali i poslove za potrebe zaštite prostora, posebno u slučajevima elementarnih nepogoda, vanrednih situacija u smislu pojave klizišta, nestabilnosti terena, bujičnih nanosa, odrona, kao i u slučaju pojave zemljotresa.

U saopštenju JP Morskog dobra zaključeje se da su na sastanku obje strane iznijele svoja očekivanja i viđenje na koji način bi saradnja mogla da se odvija. Rad na pronalaženju najboljih modaliteta poslovne saradnje, a u okviru važeće zakonske regulative biće prioritet obje instutucije.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga