• Vijesti
  • Ekonomija
  • SMANJENJE TROŠKOVA: Više novca za kapitalne projekte u primorskim opštinama

SMANJENJE TROŠKOVA: Više novca za kapitalne projekte u primorskim opštinama
SMANJENJE TROŠKOVA: Više novca za kapitalne projekte u primorskim opštinama

JP je isplaniralo kako će da utroši novac tokom naredne godine. Na potezu je Upravni odbor, od kojeg očekuju zeleno svjetlo.

„Želim da upoznam javnost da smo kroz racionalizaciju troškova uspjeli da umanjimo značajno tekuću potrošnju, a da ta sredstva kanališemo ka realizaciji kapitalnih projekata. Iduće godine u gotovo većini primorskih opština u zoni morskog dobra biće rekordan kapitalni budžet. Uspjeli smo gotovo jednu trećinu zaposlenih da racionalizujemo i faktički u velikoj mjeri smanjimo tekuću potrošnju, što je osnov za povećanje kapitalnog dijela budžeta“, kazao je direktor Mladen Mikijelj za RTCG.

Jedan od važnih projekata planiran je u Ulcinju.

„To je realizacija projekta ulcinjske skele u podnožju Starog grada. Definitivno jedna od najvažnijih kapitalnih projekata koji se radi u Opštini Ulcinj. Mislim da ćemo u narednoj godini pokazati da je želja svih nas da i u Ulcinju investiramo ozbiljna sredstva, jer definitivno mislim da je Ulicnj i Ulicnjska rivijera jedan ozbiljan resurs koji je zanemaren svih ovih godina“, ocijenio je Mikijelj.

Za razliku od prethodnih godina, u izradi ovog plana, kaže Mikijelj, učestvovale su sve primorske opštine. Tako će kolač biti raspodijeljen ravnomjerno.

„U tom pogledu pokušali smo u velikoj mjeri da promijenimo taj centralizovani pristup, gdje smo i kroz pripremu kapitalnog dijela budžeta za narednu godinu na sastanke pozvali predsjednike opština, šest primorskih gradova, za razliku od nekih prethodnih perioda, kada se lokalne samouprave nijesu pitale prilikom koncipiranja plana korišćenja sredstava JP Morsko dobro“, kazao je Mikijelj.

Morsko dobro, poručuje Mikijelj, želi da čuje šta su potrebe i želje lokalnog stanovništva, kako bi zajedničkim snagama poboljšali život građana, ali i turističku ponudu Crne Gore.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga