Spajić aminovao Budžet Budve za narednu godine
Spajić aminovao Budžet Budve za narednu godine

Saglasnost je , kako je potvrdjeno portalu Jadran Budva stigla u lokalnu upravu. Sada je sve na političkim partijama da li će zakopati ratne sjekire, postići minimum konsenzusa, te prekinuti troipomjesečnu blokadu parlamenta i dati zeleno svjetlo za ovaj ključni dokument za funkcionisanje grada.

Za sada nema izgleda da će se u pe tak na zasijedanje pojaviti odbornici vladti iz redova Demokrata, SNP i Prave Crne Gore. Opozicija okupljena oko DPS- a mjesecima gotovo godinu ne dokazi na skupštinska zasijedanja. Inače, kasa Opštine Budva naredne godine biće teška 36,2 miliona eura, a više od šest miliona eura koji su ostali nepotrošeni, odnosno koje je lokalna uprava uspjela da uštedi, biće prenijeti iz ove u 2022. godinu.

U strukturi prihoda dominiraju porezi koji čine 19,2 miliona, zatim naknade 6,1 milion eura. Od poreza na nepokretnost kao najznačajniji sopstveni prihod naredne godine očekuje se da priliv u kasu bude od 13,2 miliona eura, dok je od naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, odnosno komunalija planiran prihod od 5,8 miliona eura. Opština Budva tokom ove godine uspjela da uštedi značajan dio sredstava koja će biti realizovana u narednoj godini.

Naime, na glavni račun trezora biće prenijeto više od šest miliona eura. Ta sredstva se u narednoj godini ne mogu trošiti na podmirivanje tekućih rashoda, već isključivo na kapitalne projekte. U sljedećoj godini za kapitalne projekte izdvojeno je 14,2 miliona eura.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga