• Vijesti
  • Ekonomija
  • Tužilaštvo će imati pune ruke posla oko Budvanske rivijere

Tužilaštvo će imati pune ruke posla oko Budvanske rivijere
Tužilaštvo će imati pune ruke posla oko Budvanske rivijere

Novinarima su predočeni samo neki detalji koje je utvrdila Komisija koja se bavila poslovanjem prethodnih godina dok je firmom uoravljalo rukovodstvo, kadrovi DPS i SD.

Predsjednik Odbora direktora Mijomir Pejović saopštio je da je firma negativno poslovala, jer kada je novi menadžment preuzeo u junu upravljanje zateklo ih je 200 soba van funkcije, ali i naplata milionske sudske presude Zetagradnje, kao i otplaćivanje kredita formi Euromix trade.

On je kazao da je Odbor direktora jednoglasno usvojio izvještaj Komisije i obavezao kako njega, tako i izvršnog direktora da konsultaciji sa pravnim zastupnikom kompanije pokrenu odgovarajuće postupke za sve utvrdjene nepravilnosti. To je potvrdio i izvršni direktor Jovan Gregović koji je kazao da su mnogi detalji uticali da firma završi sa negativni poslovanjem prije svega činjenica da neko nije pripremio 200 soba koje su bile van upotrebe.

Najavio je da će biti raspisan tender kako bi se do početka ljeta adaptirali ti kapaciteti i da očekuje, shodno zaključenim ugovorima sa inostranim turoperotorima , dobru ljetnju sezonu. Uvjeren je da neće biti potrebe za zaduženja niti pomoći države ako bude dobra naredna sezona.

A da je bilo nepravilnosti u ranijim godinama novinare je upoznao predsjednik Komisije Ninoslav Kaludjerović, koji je istakao da ne smije otkriti sve detalje zbog daljih postupaka.

“ Ono što smo mi utvrdili je da će sadašnje rukovodstvo imati pune ruke pisla da kompaniju dovedu u normalno funcionisanje”, nagladio je Kaludjerović.

Podaci do kojih su došli vezano za zakuoca Svetog Stefana , kompaniju Adriatic properties , pomoći će Vlafi i redornom ministarstvu tokom medjunarodne arbitraže.

On je istakoa da je nevjerovatno da su poslove adaptacije hotela vršile iste firme, koje nijesu imale nadzora.

Kaludjerović je kazao da će u narednom periodu biti posebno priče vezano za naknade i plate koje su uzimali članovi Odbora direktora.

“ Samo je za pet godina predsjednik Odbora direktora uzeo neto 300 hiljada eura”, kazao je on.

Kaludjetović je kazao da kako je radila bivša uprava Budvanske rivijere najbolje oslikava da nikad nije plaćen boravak poslanika DPS Andrije Nikolića i policijskih snaga u Slovenskoj plaži tokom političkog desanta na Opštinu u ljeto 2020.

On je kazao da je Turističko naselje Slovenska plaža tada bila podredjena aktivnostima DPS.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga