• Vijesti
  • Ekonomija
  • Uprava za inspekcijske poslove spremna za program „Evropa sad“

Uprava za inspekcijske poslove spremna za program „Evropa sad“
Uprava za inspekcijske poslove spremna za program „Evropa sad“
Uprava za inspekcijske poslove

Odsjek za inspekciju rada je na osnovu prikupljenih informacija o privrednim subjektima sastavio spisak privrednih subjekata kao i pojedinačni spisak za svaki privredni subjekat sa brojem zaposlenih koji su zasnovali radni odnos na puno radno vrijeme kao i onih koji su zasnovali radni odnos na nepuno radno vrijeme.

Uvidom u navedeni spisak može se vidjeti da je većina tj.99.2 % zaposlenih ima zasnovan radni odnos na puno radno vrijeme.

Navedeni spisak će poslužiti Upravi za inspkecijske poslove da preko Odsjeka za inspekciju rada, u narednom periodu, shodno usvojenom programu „Evropa sad“, vrši pojačane inspekcijske nadzore privrednih subjekata u dijelu poštovanja samih odredbi programa kada će se kontrolisati ugovori o radu i provjeravati slučajevi u kojima poslodavci sa zaposlenima potpisuju ugovore o radu na polovinu radnog vremena i da li je radno mjesto sistematizovano na manje od punog radnog vremena.

Stoga pozivamo sve građane koji misle da su im prava iz rada zakinuta, da makar anonimno podnesu inicijativu kako bismo pravovremeno otklonili nepravilnost i uticali da poslodavac propisno formalizuje taj radni odnos, stoji u saopštenju Uprave.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga