• Vijesti
  • Ekonomija
  • (VIDEO) Ruska „NTV” emitovala turističku emisiju o Crnoj Gori

(VIDEO) Ruska „NTV” emitovala turističku emisiju o Crnoj Gori
(VIDEO) Ruska „NTV” emitovala turističku emisiju o Crnoj Gori

Novinska ekipa “NTV” na čelu sa autorom emisije, poznatim TV licem, Federikom Arnaldijem je u organizaciji NTOCG boravila u Crnoj Gori, a kadrovi su snimani na području Budve, Žabljaka i Kolašina. Poseban akcenat u emisiji stavljen je na kulturne znamenitosti, specifičnosti lokalne kuhinje, ali i adrenalinske aktivnosti poput raftinga na rijeci Tari i zip line-a.

Federiko Arnaldi u emisiji poručuje da je, a naročito ističe raskošne plaže, čisto more i prirodne ljepote. Iako je više puta posjetio Crnu Goru, autor prestižne emisije “Poedem, Poedim” je ponovo okupio ekipu u želji da istraži državu koja, kako kaže, ima sve na tako malom prostoru.

Video možete pogledati OVDJE

“Gdje god da stanete svuda je fantastično lijepo i pejzaž je nevjerovatan. Mještani ne kažu uzalud da ako nisi bio na planini, računaj da nisi vidio Crnu Goru. Crna Gora je kao švedski sto – ima sve. Tako mala, a tako različita”, kazao je Arnaldi.

Kroz živopisne kadrove je prenio svoje iskustvo sa putovanja od kraljice Mediterana – Budve, do crnogorske metropole zimskog turizma – Žabljaka. Kao posebne turističke atrakcije voditelj izdvaja velelepni most na Đurđevića Tari, prevoj Sedlo, vidikovac Ćurevac, dragulj Nacionalnog parka Durmitor – Crno jezero, zidine Starog grada Budva i poluostrvo Sveti Stefan.

Naročito je oduševljen raznovrsnim specijalitetima koje nudi domaća kuhinja, od ribe i morskih plodova, riječne i jezerske ribe, sira, do već nadaleko poznatog crnogorskog pršuta i kačamaka sa planine.

Emisija „Poedem, Poedim“ (Let’s Go, Let’s Eat) prikazuje se na kanalu “NTV” koji bilježi gledanost preko 54 miliona na mjesečnom nivou. Koncipirana je tako da voditelj nastoji da na autentičan način prikaže gledaocima u Rusiji destinaciju kroz lokalnu hranu, atraktivne turističke lokacije i aktivnosti, ali i razgovore sa ljudima. O popularnosti ove emisije govori i to što je u 2016. godini proglašena najboljom putopisnom emisijom, osvojivši prestižnu nagradu “National Geographic Traveler Awards”.

Epizoda „Poedem, Poedim“ (Let’s Go, Let’s Eat) koja je snimana u Crnoj Gori privukla je veliku pažnju gledalaca kako u Rusiji, tako i u zemljama ruskog govornog područja kao što su Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan i Azerbejdžan, gdje “NTV” bilježi veliku gledanost.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga