Vlada i dalje ćuti da Luku Budva da Opštini na gazdovanje
Vlada i dalje ćuti da Luku Budva da Opštini na gazdovanje

Javno preduzeće još čeka da se o sporazumu izjasni Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Podsjećamo u julu su direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Mladen Mikijelj i predsjednik Opštine Budva Marko Carević zaključili predlog sporazuma kojim se lokalnoj upravi na korišćenje poslije dvije decenije ustupa Luka na korišćenje.

Luka je oduzeta 2002. godine, kada junje bivša vlast  ustupila navodnom stranom investitoru iza kog su stajali domaći biznismeni bliski tadašnjem režimu.

“Tada je jedan od najvrednijih resursa naše opštine predat u privatne ruke za smiješnu nadoknadu, ispod realne vrijednosti, uz obrazloženje da lokalna samouprava nije sposobna da upravlja lukom”, kazao je nakon svečanog potpisivanja Mikijelj.

Vlada Crne Gore je u junu prije donijela odluku da stavi van snage zaključak od 10. aprila 2017. godine, kojom je firmi Dukley Marina ( aktuelnom zakupcu marine) omogućeno da nastavi da koristi Luku Budva i nakon isteka ugovora.

JP Morsko dobro je još u aprilu 2002. zaključilo Ugovor o korišćenju morskog dobra, a potom još i 14 aneksa za svaku narednu godinu. Firma sa kojom su zaključivani ugovor i aneksi mijenjala je ime, pa je osnovni ugovor zaključen sa ER. VE. Montemarine, da bi od prvog do 13 aneksa zaključivano sa MC Marina, dok je 14. aneks zaključen sa Dukley marinaKomentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga