FONDACIJA ČIJI JE OSNIVAČ NAVALjNI

Zatražili da Crna Gora oduzme vilu ruskog poslanika

Fondacija za borbu protiv korupcije, koju je osnovao uhapšeni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, apelovala je na vlasti Crne Gore, Italije i Švajcarske da oduzmu imovinu saradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina. U apelu Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore, Fondacija je ukazala da (Oleg) Morozov, poslanik Državne dume, ima vilu u Crnoj Gori, te da je on od početka rata u Ukraniji na crnoj listi EU.Zatražili da Crna Gora oduzme vilu ruskog poslanika
Vila koja, po tvrdnji Fondacije, pripada ruskom poslaniku (Foto: Alekseй Navalьnый/youtube)

„Na primjer, Morozov, poslanik Državne dume, posjeduje vilu vrijednu približno 300 hiljada eura u Crnoj Gori. Registrovana je na ime njegove sestre Olge Nasibuline. Sudeći po njenoj zvaničnoj zaradi, Olga nikako nije mogla sebi da priušti takvu vilu. Još jedan dokaz da ova nekretnina pripada Morozovu je njegov automobil parkiran na imanju“, naglašavaju u Fondaciji za borbu protiv korupcije.

Smatraju i da je Morozov namjerno uknjižio vilu na ime njegove sestre, kako ona ne bi potpala pod sankcije EU, kojima je, kako ističu, pristupila i Crna Gora.

„Sam Morozov je odmah po izbijanju rata dospio na crnu listu EU. Režim sankcija, međutim, takođe dozvoljava da se ograničenja prošire na druge ljude povezane sa odgovornima za rat. Zbog toga smo zatražili od Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore da pokrene inicijativu za uvođenje evropskih sankcija protiv Nasibuline i oduzme svu njenu imovinu u zemlji“, kazali su u saopštenju.

Takođe su se obratili Ministarstvu spoljnih poslova Švajcarske sa sličnim zahtjevom koji se tiče Lidije Sluckovski, ćerke poslanika Državne dume i propagandiste Olega Matvejčeva.

Fondacija ukazuje i na luksuznu vilu u Toskani, vrijednu oko milion eura. Kažu da pripada poznatom saradniku ruskog predsjednika Konstantinu Kostinu, bivšem šefu Odjeljenja za unutrašnju politiku predsjedničke administracije. Tačnije, naglašavaju u saopštenju, vila je registrovana na ime njegove supruge Olge.

„Nadamo se da će vlade Italije, Švajcarske i Crne Gore pokazati odlučnost prema ratnim huškačima i neće im dozvoliti da izbjegavaju sankcije i peru koruptivni novac na svojoj teritoriji“, poručili su iz Fondacije za borbu protiv korupcije.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga