Skip to main content

Opština da se pozabavi problemima stanovnika Gospoštine
Opština da se pozabavi problemima stanovnika Gospoštine

„Sve te inicijative su nešto što treba da stanovnicima naših naselja omogući kvalitetniji život, riješi neke probleme koji su nadležnisti gradskih službi i podigne nivo turističke destinacije u cjelini.

Prilkom susreta sa menadžmentom Opštine Budva, sredinom Decembra 2020., nam je rečeno da sve svoje zahtjeve dokumentujemo i da će gradske službe uraditi maksimum na njihovom rješavanju. U tome period, dakle za proteklih 12 mjeseci smo opštinskim sekretarijatima, službama i Kabinetu predsjednka dostavili 10ak incijativa za koje nažalost nemamo nikakvu povratnu informaciju da li će biti uzeti u razmatranje, stavljen u plan realzacije ili plan budžeta za narednu godinu. Neke od tih inicijativa su pokrenute zajedno za MZ Stari Grad obzirom da određeni problemi tište građane oba naselja a vjerujemo i druge susjedne mjesne zajednice“, saopštili su iz ove mjesne zajednice.

  Oni su takstativno naveli o kojim je inicijativama riječ:

-Detaljna rekonstrukcija glavne ulice Gospoština koja obuhvata i uređenje rasvjete i prilaznih pješačkih staza u naselju. Ove je ujedno i glavni infrastrukturni projekat za MZ Gospoština (u planu Opštine Budva još od 2015. Godine)
-Ograđivanje i sređivanje starog gradskig groblja
-Hitno preduzimanje mjera za zaštitu od prekomjerne buke uz konkretne predloge za tehnički sistem koji bi značajno pomogao u rješavanju ovog problema
-Uvođenje centralnog gradskog Call Centra koji bi u značjanoj mjeri doveo u red rad gradskih službi. Posebno važno u toku ljetnje sezone!
-Osnaživanje službe Komunalne Inspekcije i Policije koje nisu u stanju da se (posebno tokom ljetne sezone) izbore sa problemima iz njihove nadležnosti i obezbijede sprovođenje zakona.
-Postavljanje patrole Policije u zoni u kojoj imamo često remećenje javnog reda i mira u večernjim časovima (tokom ljetne sezone i vikenda tokom godine)
-Sređivanje fasada na nekoliko zgrada u strogom centru grada (Mediteranska ulica) koji svojim izgledom ruže centralnu gradsku zonu koja je u kontaktu sa zonom Starog grada
-Izmjena režima rada na glavnom semaforu na magistrali kako bi djeca iz našeg naselja mogla bezbjedno da idu u školu -Sistemsko rješavanje problema odvoza otpada i postavljanje 3 podzemne kontejnerske stanice
-Rješavanje problema sa parkiranjem i režima parkiranja za stanovnike naselja na javnom parkingu
-Rješavanje radnog prostora za prostorije mjesne zajednice.

„Obzirom da problemi adresirani pobrajim inicijativama u značajnoj mjeri remete normalan život stanovnika našeg naselja i turista insistiramo da Opštinska administracija u narednom periodu sa više pažnje i posvećenosti pristupi rješavanju ovih inicijativa. Ovo posebno očekujemo za neke od njih koje ne traže značajna materijalna sredstava već jednostavnu bolju organizaciju gradskih službi u sprovođenju komunalnog reda. Na raspolaganju smo menadžementu grada za svu pomoć i asistenciju ovim povodom“, poručuju iz MZ “ Gospoština“Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Naslovna
Sve vijesti
Pretraga