• Vijesti
  • Naš grad
  • Opština ulaže 80 hiljada eura za realizaciju Zone 27 + Dnevnog centra

Broj korisnika će se povećati

Opština ulaže 80 hiljada eura za realizaciju Zone 27 + Dnevnog centra

Opština Budva raspisala je Javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača za završetak radova na izgradnji projekta +27 za potrebe Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Biseri“.Opština ulaže 80 hiljada eura za realizaciju Zone 27 + Dnevnog centra

Kako se navodi u tenderu u koji je Jadran Budva imao uvid iz gradske kase je izdvojeno 80 hiljada eura.
„Predmetna nabavka se odnosi na rekonstrukciju J.U. Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju „Biseri“ kojom se priprema “ZONE 27+” za osobe sa smetnjama i teškoćama u razvoju i rekonstrukcija dvorišta sa sadržajem i mobilijarom koji odgovara korisnicima.

Imajući u obzir činjenicu da je zvanični broj starijih od 27 godina kojima je ovaj vid usluge potreban, prema podacima JU “Centri za socijalni rad” na teritoriji opštine Budva 12, i da će se isti u skoroj budućnosti povećati zbog prelaska starosne granice korisnika Dnevnog centra, naručilac smatra da je potrebno u što kraćem roku izabrati najpovoljnijeg ponuđača kako bi se predmetni radovi završili što prije.

Posebno treba istaći da je kašnjenje prilikom izrade projektne dokumentacije i nefunkcionisanje ESJN u značajnoj mjeri usporilo i onemogućilo naručioca da planirane radove izvede i okonča do kraja kalendarske godine kako je to i planirano. Rekonstrukcijom Dnevnog centra će se omogućiti korisnicima okupacione aktivnosti i aktivnosti koje im omogućavaju integraciju u širu društvenu zajednicu.

Kako je ovo najranjivija grupa Opština Budva teži da im shodno svojim finansijskim mogućnostima obezbijedi sve što je potrebno za nesmetan rad i u skladu sa navedenim skraćuje rok za dostavljanje ponuda“ saopšteno je Jadran Budva u Opštini Budva .Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga