• Vijesti
  • Naš grad
  • (VIDEO) Počelo uređenje pješačkih staza na ostrvu Sv.Nikola

(VIDEO) Počelo uređenje pješačkih staza na ostrvu Sv.Nikola
(VIDEO) Počelo uređenje pješačkih staza na ostrvu Sv.Nikola

Turistička organizacijа opštine Budva je u saradnji sa Službom zaštite i spašavanja Budva, d.o.o. „Komunalno“ i lovačkim društvom „Primorje“ počela realizaciju prve faze projekta čišćenja i uređenja pješačkih staza u dužini od 3 kilometra na ostrvu Sv. Nikola i stavljanja ovog lokaliteta u turističku svrhu.

viber_slika_2022-03-09_16-03-45-439.jpg

Cjelokupan projekat podrazumijeva, pored čišćenja i uređenja staza, adekvatnu markaciju sredstvima vizuelne komunikacije, uređenje nekoliko lokacija na ostrvu u manja izletišta sa svim pratećim sadržajima, postavljanja kamera za nadzor životinja, zaštitnih ograda na kritičnim tačkama, kao i tabli sa instrukcijama za zaštitu od požara. Projekat takođe podrazumijeva obogaćivanje životinjskog fonda fazanima, muflonima, jelenima, srnama i ostalim životinjskim vrstama koje se mogu prilagoditi specifičnim uslovima života na ostrvu.

„Nakon više decenija zanemarivanja punog turističkog potencijala ostrva Sv. Nikola, radujemo se početku realizacije ovog projekta koji za cilj ima unapređenje kvaliteta turističke ponude Budve i čijom ćemo realizacijom dobiti potpuno nov sadržaj za građane i posjetioce Budve koji žele da promijene ambijent i, osim u moru, uživaju u nešto drugačijim predjelima. Posebnu zahvalnost dugujemo kolegama iz Službe zaštite i spašavanja Budva, kojima će korišćenje ovih staza olakšati obavljanje svoje djelatnosti, kao i kolegama iz d.o.o. „Komunalno“ i lovačkog društva „Primorje“. Svi su odmah prepoznali značaj uređenja i stavljanja u turističku svrhu ovog dijela ostrva Sv. Nikola i aktivno se uključili u realizaciju projekta.“ – istakao je Nemanja Kuljača, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Budva.

Ovaj projekat predstavlja jedan u nizu planiranih koje Turistička organizacija opštine Budva realizuje ili podržava sa ciljem unapređenja i poboljšanja turističke ponude ruralnog područja Budve, a sam značaj realizacije tih projekta posebno je naglašen u vremenu koje obilježava pandemija virusa COVID 19 koje je podsjetilo na važnost boravka u prirodi i očuvanja životne sredine.

viber_slika_2022-03-09_16-05-09-058.jpgKomentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga