Planirana su budžetska sredstva od oko 3,3 miliona eura.

Zakon o popisu danas na dnevnom redu Skupštine

Predlog Zakona o popisu popisu stanovništva, domaćinstava i stanova danas je na dnevnom redu sjednice Skupštine Crne Gore.Zakon o popisu danas na dnevnom redu Skupštine

Nastavak treće sjednice Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja zakazan je za 12 sati.

Zakonodavni odbor utvrdio je, krajem oktobra, većinom glasova da je vladin Predlog zakona o popisu u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom, prenosi RTCG.

Predstavnik predlagača, ministar finansija Aleksandar Damjanović, rekao je da bi popis u Crnoj Gori mogao da bude održan najranije u maju pa do jeseni naredne godine.

Vlada Crne Gore dostavila je Parlamentu početkom juna Predlog zakona o popisu, koji je utvrdila na sjednici 2. juna.

Popisom su obuhvaćeni crnogorski državljani koji imaju prebivalište ili boravište u Crnoj Gori bez obzira da li su prisutni u mjestu stanovanja ili privremeno borave u drugom mjestu Crnoj Gori ili u drugoj državi i stranci koji imaju odobren stalni ili privremeni boravak.

O osobama koja se obuhvataju popisom prikupiće se, između ostalog, podaci o imenu i prezimenu, polu, datumu rođenja i jedinstvenom matičnom broju, mjestu i državi rođenja, bračnom statusu, odnosno vanbračnoj zajednici, životnom partnerstvu lica istog pola, državljanstvu, nacionalnoj, odnosno etničkoj pripadnosti, vjeri, maternjem jeziku, jeziku kojim lice uobičajeno govori.

Za potrebe sprovođenja Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova planirana su budžetska sredstva od oko 3,3 miliona eura.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga