„Učestvovati u projektima razvoja grada“

Božović u svome timu želi i kadrove Nove Budve

Gradonačelnik Budve Milo Božović u svome timu želi i kadrove Nove Budve, saznaje Jadran Budva.Božović u svome timu želi i kadrove Nove Budve

Naime, prvi čovjek Budve spreman je da i predstavnicima ove grupe građana koji su mu dali podršku uoči lokalnih izbori ponudi da budu dio tima koji će voditi grad i učestvovati u projektima razvoja grada.

Podsjećamo, Nova Budva koja je učestvovala samostalno na lokalnim izborima 2020., te joj za par desetina glasova izmaklo odborničko mjesta, krajem septembra prošle godine odustala je od izlaska na izbore, dajući podršku Božoviću.

Tada su u svime saopštenju naveli da od osnivanja, Nova Budva je jedina jasno određena kao grupa posvećena gradskim pitanjima Budve i blagostanja svih njenih građana.

“ Nova Budva nije i nikada se neće baviti visokom politikom, niti sjedjeti u zatvorenim interesnim krugovima. Nova Budva je grupa građana posvećenih načelima rada, napretka i solidarnosti sa vizijom i praktičnim djelovanjem usmjerenim na unapređenje kvaliteta života svih Budvana. Naša misija je stvaranje nove Budve, moderne, otvorene, građanske i privredno razvijene mediteranske metropole. Iskreno vjerujemo da rješavanje brojnih otovrenih pitanja lokalnog karaktera može donijeti samo korist svim našim sugrađanima. Budva za koju se zalažemo zahtijeva efikasnost na svakom nivou. Posebno zahtijeva efikasnost lokalnih institucija, javnih službi i javne uprave. Neophodna je reforma lokalne uprave kroz principe racionalnosti i stručnosti. Treba nam sistem koji se temelji na znanju, stručnosti, ali i integritetu, kakva je upravo administracija predsjednika Božovića od momenta kad je preuzeo upravljanje Budvom. Vjerujemo u jednakost, u timski rad, u stručnost i uključivanje kompletne lokalne zajednice u upravljanje gradom. Neophodna je saradnja svih onih koji Budvu planiraju voditi časno i sa punom odgovornošću. Bez izuzetka, mora postojati koncenzus oko privrednog zamajca u gradu koji čini polovinu turističkog proizvoda cijele Crne Gore. Mora postojati koncenzus oko minimalnih uslova za stvaranje boljeg grada i zdravog ambijenta za sve Budvane”, naveli su tada u saopštenju.

Predsjednik opštinskog odbora Nove Budve, Ilija Gigović je tada rekao da “partnera za rješavanje svih gradskih pitanja i problema vidimo u gospodinu Milu Božoviću i pozivamo sve simptizere Nove Budve da na lokalnim izborima 23. oktobra daju podršku listi koju predvodi”.

 Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga