• Vijesti
  • Politika
  • Božovićev ambiciozni investicioni ciklus od 14 miliona eura

Osvojio apsolutnu vlast na minulim loklanim izborima u gradu

Božovićev ambiciozni investicioni ciklus od 14 miliona eura

Ambiciozni investicioni ciklus u Budvi od gotovo 14 miliona eura projektovan za narednu godinu, po svoj prilici, početak je realizacije “Razvojnog programa Budva 2026”  sa kojim je aktuelni gradonačelnik Milo Božović osvojio apsolutnu vlast na minulim loklanim izborima u gradu.Božovićev ambiciozni investicioni ciklus od 14 miliona eura

Nacrtom Programa investicionih aktivnosti za 2023. koji je na javnij radpravi,iz gradske kase biti utrošeno 13.989.500 eura, od kojih na program uređenja prostora opredijeljeno je 8.170.500 eura.

Program taksativno predviđa ulaganja, pa tako i izgradnju sportskih terena na šta će biti opredijeljeno nešto više od milion i po eura, od kojih čak 1.350.000 za izgradnju nove sale i njeno opremanje kod Srednje mješovite škole „Danilo Kiš“, kao i uređenje terena na Slovenskoj plaži, dok će 172 hiljade eura biti utrošeno za nabavku toplotnih pumpi za bazen Sportsko rekreativnog centra „Budva“.

Opština će izdvojiti i oko 650 hiljada eura za zadravstvene, obrazovne i opštinske institucije od kojih 365 hiljada eura za sanaciju i adaptaciju amfiteatra u okviru Srednje mješovite škole „Danilo Kiš“, 88 hiljada za završetak radova na izgradnji projekta +27 za potrebe Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, 27 hiljada eura za opremanje Doma starih u Petrovcu, 53 hiljade eura za izgradnju lifta za osobe sa otežanim kretanjem za zgrade Opštine i SMŠ „Danilo Kiš“, te 104 hiljade eura za sanaciju krova zgrade Opštine Budva.

Naredne godine iz kase biće izdvojeno 55 hiljade eura za opremanje gradske biblioteke, 50 hiljada eura za nabavku opreme za RTV Budva, dok će za projekte koje će lokalna uprava realizovati sa mjesnim zajednicama biti opredijeljeno 454 hiljade eura.

Jedna od interesantnijih projekata koji je našao mjesto u Programu investicija za narednu godinu svakako je izgradnja fontane u kontakt zoni Staroga grada, za šta će Opština izdvojiti 495 hiljade eura.

Za nabavku opreme, tačnije vozila sa presokontejnerima za potrebe Komunalnog preduzeća, biće izdvojeno 300 hijada eura, dok je za nabavku vozila i opreme za Vodovod i kanalizaciju predviđeno 250 hiljada eura.

Planom investicionih aktivnosti za ulaganje u građevinske objekte, opremu i projekte koji će biti realizovani u saradnji sa mjesniim zajednicama predviđeno je 3,8 miliona eura.

Za održavanje postrojenja za tretman otpadnih voda Opština će izdvojiti 1,35 miliona eura, za otplatu obaveza iz prethodnog perioda pola miliona, a najviše novca, 8,1 milion eura opredijeljeno je za Program uređenja prostora opštine Budva.

Upravo ovim programom predviđeni su brojni infrastrukturni projekti: pješačka staza uz Jašku rijeku, naper na Jazu…

Svakako jedan od najvećih projekata je rekonstrukcija dvije ključne gradske ulice u centru grada – 22. novembra i Mediteranske ulice i njihovo pretvaranje u bulevare, čime se mijenja cjelokupan izgled užeg gradskog jezgra. Projektom je predviđena izgradnja kružnog toka kod Pošte sa fontanom, te hortikulturno uređenja cijelog prostora.

Vrijednost projekta je 1,65 miliona eura. Programom je predviđena izgradnja i rekonstrukcija desetak ulica, sanacija trotoara, izgradnja i rekonstrukcija vodovodne mreže.

Kada je riječ o razvojnim projektima, upravo onim koje je promovisao Božović, predviđeno je da se na izradu projektno-tehničke dokumentacije za šetalište Budva-Bečići, izletište Brajići, Kulturnog centra i Javne garaže izdvoji 1,2 miliona eura.

 

Programom uređenja grada za narednu godinu za izradu neophodnih elaborata za izgradnju pretovarne stanice za komunalni otpad izdvojiće se 120 hiljada eura.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga