• Vijesti
  • Politika
  • Budva pod prinudnom upravom, propao posljednji pokušaj dogovora

Budva pod prinudnom upravom, propao posljednji pokušaj dogovora
Budva pod prinudnom upravom, propao posljednji pokušaj dogovora

Sjednica Skupštine opštine, koju su po hitnom postupku zakazali odbornici DF, nije održana jer nije bilo kvoruma.

U sali nije bilo odbornika Demokrata, SNP, Prave Crne Gore, kao i opozicije SDP, URA i koalicije predvođene DPS-om. Od 11 odbornika DF dva su odsustvovala.

Šefica odborničkog kluba DF Marijana Božović nakon prozivke prisutnih odbornika, kazala je da nema kvoruma i prekinula zasijadanje.

„Kao što vidite i pored raznih uslovljanja i ucjenjivamja nismo stali. Uložili smo sve napore da osvijestimo kolege odbornike, iz redova Demokrata koji blokiraju rad lokalnog parlamenta, da se vrate na svoja radna mjesta i rade za dobrobit grada i građana koji su im vjerovali i dali povjerenje. U proteklom periodu svjedoci ste raznih razgovora koji su počinjali i završavali se političkim uslovljavanjima od strane Demokrata što smatramo nedopustim i nedostojnim grada čiji su se građani takvoj politici suprostavili i izborili za slobodu! Danas mogu sa ponosom da kažem da nismo pristali na ucjenjivanja, trgovine stolicama i malverzacije već smo javno tražili dogovor dostojan građanske volje. Poručujemo sujetnim političkim marionetama da nismo niti ćemo ikada koriti volju građana već ćemo nastaviti sa radom i borbom za konačnu slobodu! Budva je izborila slobodu koju su iznevjerili”, kazala je ona i dodala:

“Čvrsto vjerujem da su sramotme izjave danas srećom bivšeg predsjednika Skupštine opštine, kao i njegovih partijskih kolega koji su sebe ustoličili u državnim firmama i pod velom javnih funkcija prošlost grada. Moram im poručiti da je ovo grad u kome se demonstrira i prijeti i da postoji jedan kraj a to je kraj njihovog beskrupuloznog djelovanja na štetu grada i građana i to će zasigurno vidjeti na sledećim izborima. Želim da vjerujem da su odbornici iz sastava Demokrata podlegli pritisku sujetnih političkih marioneta iz svojih redova sa određenim partijskim funkcijama. Od srca kolegama odbornicama takođe želim slobodu, slobodu mišljenja, rezonovanja i djelovanja jer su evidentne sankcije u njihovoj stranci kojoj je pod hitno potrebna revitalizacoja čojstva i junaštva. Grad i građani će uvijek biti ispred politike. Sloboda ispred ucjena i uslovljavanja. Transparentnost ispred fukarluka”, kazala je Božović.

Predsjednik Skupštine opštine u ostavci Krsto Radović novinarima je kazao da Demokrate odbacuju optužbe da su oni krivci za uvođenje prinudne uprave i za to optužio predsjednika Opštine Marka Carevića.

‘Ova današnja sjednica i konferencija za novinare DF od prije neki dan su samo spinovanje informacija i prebacivanje odgovornosti. Carević je obećao da će podnijeti ostavku nakon što je ja podnesem, upravo je borba za tu fotelju mnogo bitnija od građana Budve i budžeta. Ja sam Careviću ponudio model izlaska iz ove situacije, to nije prihvatio i odgovornost je na njemu. Za ovu situaciju je krivo jedno nesistemsko ponašanje, samovolja, na današnji dan u lokalnoj upravi imamo anarhiju”, kazao je on.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga