Skip to main content

Carević: Licemjeno je od Demokrata da se na državnom nivou bore za izbornu volju, a u Budvi neće da zaključe koalicioni sporazum
Carević: Licemjeno je od Demokrata da se na državnom nivou bore za izbornu volju, a u Budvi neće da zaključe koalicioni sporazum

On je zapitao da li je licemjerje to što rade Demokrate koji se na državnom nivou bore za očuvanje izborne volje, a to ne rade u Budvi, gdje dvije godine neće da zaključe koalicioni sporazum na osnovu onoga što su građani glasali. Prvi čovjek Budve je, u razgovoru za “Vijesti” kazao da nije dobro da se uoči sezone uvodi prinudna uprava kada grada treba pripremiti, ali i podsjetio da je još prošle godine u maju kazao da odmah nakon ljeta treba ići na izbore.

Upitan da li očekuje da će se sitaucija razriješiti kao u Tivtu, odnosno da će Vlada raspustiti lokalni parlament i uvesti prinudnu upravu, a u Budvu uputiti povjerenike, Carevia je kazao: “Ne da očekujem, ja sam volio da je bila još u oktobru”.

”Ja sam još u predsezoni prošle godine, u maju, govorio da se odradi sezona, pa da poslije idemo na izbore. Mislim da je jako loše da se sada radi. Trebalo je da uđemo u pripremu sezone potpuno politički stabilni. Međutim, mi smo samo otežali situaciju, parlament je blokiran i doveli smo u mat poziciju naše građane. Mi živimo od turizma, a vidite da niko o turizmu, nažalost, ne govori”, kazao je Carević.

Upitan da li postoji šansa da u narednim danima dođe do razgovora Demokratskog fronta i Demokrata, te da se odblokira parlament i izbjegne uvođenje prinudne uprave, Carević je podsjetio da se „DF odazvao razgovorima, ali da sistem ucjene nigdje ne funkcioniše“.

”Imamo veliku kontradiktornost. Građani su na izborima pokazali svoju izbornu volju koja se mora poštovati i to u se Budvi se očito ne poštuje, jer ni poslije dvije godine nije potpisan koalicioni sporazum. To je nepoštovanje izborne volje. Vidite što ista grupacija radi na državnom nivou, bori se za očuvanje izborne volje, a na lokalnim nivou ne. Da vidimo je li to licemjerje, kako se to može nazvati”, kazao je Carević.

U skupštinskoj službi kazali su “Vijestima” da im još nije stiglo upozorenje Vlade, koje je na sjednici usvojeno još 3. marta, a kojim je upozoren bdvanski parlament da se mora sastati u roku od deset dana, jer u suprotnom Vlada će raspustiti Skupštinu opštine.

Građani su svjedoci da pune tri godine od kada je Carević još u prvom mandatu, u januru 2019. sjeo u fotelju prvog čovjeka grada, ne prestaju politička prepucavanja i optužbe na relaciji Demokrate – Demokratski front.

Demokrate su ostale pri stavu da je odlazak Carevića prvi i jedini uslov da sjednu za sto sa Demokratskim frontom i zaključe koalicioni sporazum i uđu u parlament, koji punih pola godine bojkotuju.

Demokratski front, s druge strane, takav stav Demokrata smatra ucjenom pozivajući ih da se održi sjednica, usvoji budžet plan investicija i program uređenja grada, te odblokira administracija.

U međuvremenu, savez Demokrate, URA, SNP i Prava Crne Gore, koji je formiran u novembru, a koji su upravo DF ispostavili uslov da dolazak u parlament i rješenje političke krize vide u odlasku čelnih ljudi Opštine i Skupštine opštine Marka Carevića i Krsta Radovića (Demokrate), se raspao nakon što je promovisana ideja manjinske Vlade.

Ukoliko u narednim danima ne bude održana sjednica Skupštine opštine, Vlada će, kao i u slučaju Tivta uvesti prinudnu upravu, raspustiti parlament, te imenovati odbor povjerenika, a Carević će do izbora, koje će predsjednik Crne Gore raspisati, ostati u fotelji gradonačelnika.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Naslovna
Sve vijesti
Pretraga