Da li je na pomolu dogovor?
Da li je na pomolu dogovor?

Šef odborničkog kluba Demokrata u budvanskom parlamentu Marko Marković uputio je poziv odbornicima Demokratskog fronta i Prave Crne Gore da danas u skupštinskoj sali u 11 časova dođu na dogovor oko prevazilaženja političke krize. U dopisu  proslijeđenom na privatne adrese 11 odbornika DF i odborniku Prave Crne Gore  naznačeno je da je tema razgovora višemjesečna kriza i blokada rada parlamenta.

Portal Jadran Budva saznaje da će se odbornici DF odazvati pozivu, ali je do sada neuobičajena praksa da se razgovori oko koalicije vode na nivou odbornika, a ne lidera partija .

Više od pola godine budvanski parlament je bez kvoruma, jer odbornici demokrata, Prave Crne Gore i SNP ne dolaze na sjednice, , zahtijevaju da predsjednik Opštine Marko carević podnese ostavku, što DF smatra ucjenom i odbija, te insistiraju da sa funkcije prvo treba da ode predsjednik Skupštine opštine Krsto Radović, funkcioner Demokrata.

Inače,  Ministarstvo javne uprave , digitalnog društva i medija preporučilo je Skupštini opštini Budva da do 25. februara održi sjednicu lokalnog parlamenta, jer više od pola godine ovaj dom u metropoli turizma nije zasjedao.

„Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija izvršilo je upravni nadzor nad primjenom Zakona o lokalnoj samoupravi  od strane Skupštine opštine Budva te 12 januara uputila nalaza upravnog nadzora.

Nalazom je data preporuka za održavanje sjednice Skupštine opštine Budva do 29. januara , a u cilju obezbjeđenja da se sjednice održavaju u rokovima propisanim članom 40 stav 6 Zakona o lokalnoj samoupravi.

Imajući u vidu da se sjednice SO Budva ne održavaju duže od šest mjeseci, iako je predsjednik Skupštine opštine u skladu sa zakonom sazivao sjednice i to 13. septembra 2021., 23. novembra , te 31. decembra prošle godine , te da je Skupština opštine nije postupila po datoj preporuci, ovaj organ ukazuje da je SO Budva dužna da redovno održava sjednice , odnosno obezbijedi ostvarivanje svoje funkcije , i izvršava Ustavom i zakonom utvrđenje obaveze u cilju punog ostvarivanja prava na lokalnu samoupravu građana i građanki opštine Budva, te preporučuje SO Budva da do 25. februara održi sjednicu“, piše u dopisu resornog ministarstva koji je proslijeđen Radoviću.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga