Skip to main content

Demokrate: Dosta je bilo, održi riječ, Careviću!
Demokrate: Dosta je bilo, održi riječ, Careviću!

“Jučerašnji press gospodina Carevića zavrijedio je našu naročitu pažnju zbog niza neistina koje je navedeni „gospodin“, kako sebe voli da vidi, iznio u jedva pročitanom saopštenju koje mu je neko sročio.
Ipak, moramo priznati da se u nekim stvarima sa njim slažemo. Nikada nismo, a nećemo ni postati ono što je on. Razlika izmedju nas je ogromna, u svakom smislu i u svakom pogledu. Etičkom, kulturnom i vrednosnom. Vjerujemo da nema potrebe da dalje elaboriramo ovu tezu, već da je svima konačno sve jasno!
Zaista zvuči komično kada samozvani gospodin Carević nekome spočitava saradnju sa DPS-om, pa ni to nećemo posebno komentarisati, već ostavljamo javnosti i građanima da donesu svoj sud o tome ko saradnju sa DPS-om nikad nije ni prekinuo, od kad ga je njegov seljanin na privremenom radu u Beogradu i stvorio”, poručuju Demokrate i dodaju:
“Carević je u dugom i pripremljenom izlaganju, sa teškom mukom pročitanom, iznio toliko neistina i notornih gluposti, od toga da su oni „zakazali sjednicu“ na kojoj će se birati predsjednik SO Budva, a da predsjedniku Radoviću nije ni konstatovana ostavka, do toga da oni nama nude to mjesto i još pozivaju predsjednika Bečića i prijete prekidom saradnje.
Postoji mnogo toga što zavređuje komentar, medjutim, to i još mnogo drugih tema ostavljamo za vrijeme pred nama, jer sada jednostavno nema svrhe na to trošiti energiju i opterećivati javnost. Jasno je da je zavjesa spuštena i da je Carevićevoj mučnoj monodrami došao kraj. Kraj za „gospodina“ Carevića je što se Demokrata tiče definitivan, nakon što je na čelo Opštine dva puta došao upravo našim glasovima, a prvi put čak i kada smo imali više glasova od njega i ustupili mu to mjesto, pošteno i u skladu sa dogovorom. Nažalost, dokazao je da nije sposoban da vodi Opštinu, osim u dijelu poslova koji su se ticali direktno njegovih ličnih i poslovnih interesa, pa je sve ostalo obavljao njegov šef kabineta umjesto njega”, ističe se u saopštenju

Jedina nada , kako dodaju, koja mu ostaje je da podršku potraži u DPS-u sa kojim nas je samo u prvoj godini mandata, oko važnih odluka za naš grad, krajnje neprincipijelno, preglasao 11 puta.
“ Isti DPS mu je dodijelio i 15-ogodišnju koncesiju za kamenolom i asfatnu bazu na 50-tak metara od nekoliko sela i kulturnih dobara u Grblju, naravno protivno zakonima Crne Gore, tako da, vjerovatno, može i dalje da računa na njihovu podršku oko svojih brojnih privatnih poslova.
Suština jučerašnjeg press-a i priče o izdaji izborne volje građana Budve je dimna zavjesa kojom želi da prikrije svoju zaljubljenost u predsjedničku fotelju i činjenicu da je, po ko zna koji put, slagao. Više puta je javno obećao da će se povući ako to uradi gospodin Radović, što se može vidjeti i na snimku TV emisije od 12.11.2021. godine.
Svojom ostavkom, Krsto Radović pokazao je odgovornost i želju da prevaziđemo probleme u funkcionisanju lokalne samouprave u Budvi i izbjegnemo uvođenje prinudne uprave, a Carević, sa druge strane, sebičnost, samoživost i jeftinu patetiku kojom želi da prikrije da je javno slagao.
Svima koji su se pitali zbog čega u Budvi nije preko godinu i po potpisan koalicioni sporazum i uspostavljena funkcionalna lokalna uprava sada je jasno da sa nekim kome data riječ ne predstavlja ništa, to nije bilo moguće.
Na kraju, konstatujemo da nema potrebe da kuka i javno u pomoć poziva bilo koga, pa ni predsjednika Bečića. Idemo na izbore da vidimo tu podršku koju ima, ukoliko skupi hrabrost da se kandiduje uopšte!
Davno je jedan mudar covjek rekao: „Možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš“
Sad je kraj!”, zaključuju Demokrate.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Naslovna
Sve vijesti
Pretraga