Skip to main content

DF Budva pozvao Demokrate da prestanu sa ucjenama
DF Budva pozvao Demokrate da prestanu sa ucjenama

Ukoliko Demokrate nastave sa praksom da bojkotuju zasijedanja zajedno sa Demokratskom partijom socijalista, u petak neće biti usvojen Budžet , ali Program investicija i uređenja grada za narednu godinu, što će imati katastrofalne posljedice po Budvu.

  To je poručeno sa današnje hitne konferencije za novinare odbonrika Demokratskog fronta koji su još jednom pozvali odbornike Demokrata da stave sa strane ucjene i političke igre i da zbog građana dođu na zasijedanje kako bi budžet bio usvojen.

Odbornik DF Filip Vujović  kazao je da je  predsjdenik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić  rekao da svako ko ne  dođe u Skupštinu Crne Gore i ne glasa za budžet je izdajnik i sluga DPS.

  „ Pitam ga da li isti aršini važe i  i za njegove odbornike u Skupštini opštine Budva  , jer isto kao što država ne može da funkcioniše, tako i Budva ne može ako ne bude usvojemn budžet“, zaključio je Vujović i upozorio da neizglasavanjem Plana investicije neće moći biti uloženo 12,4 miliona eura u kapitalne pojekte z narednu godinu.

  Njegova partijska koleginica  Marijana Božović naglasila je da će Demokratskom frontu uvijek interes građana biti ipred svega, te da nikada neće prekršiti izbornu volju građana.

   „Nećemo pristati na ucjene, manipulacije, trgovine direktorskim stolicama, a ni na političke igre kako bi sjednica Skupštine opštine bila održana. Zakonska obaveza je da se budžet usvoji do 31. decembra, zato pozivamo kolege odbornike da izvršavaju svoje radne obaveze za koje primaju plate.  Grad i građani moraju biti ispred politike“, naglasiola je ona.

A odbornik DF Nikola Kralj je upozorio da ukoliko u petak ne bude održana sjednica i ne budu usvojeni dokumenti, ključna dva opštinska preduzeća -Komunalno preduzeće i Vodovod Budva biće ugašeni, a na ulice ostavljeno hiljadu radnika .

„ Odbornici Demokrata, DPS-a i ostalih rizikuju da naši sugrađani ostanu bez posla pred Novu godnu  i božićne praznike i da njihova egzistencija zavisi od igrarija  i ucjena odbornika koji ne dođu. 

Koristim priliku da ih najdobronamjernije pozovem da se odazovu pozivu nas i građana, da dođu na sjednicu i donesemo odluke koje se tiču grada i građana“, poručio istakao je Kralj.

Neusvajanje budžeta dovešće u pitanje i zdravstvenu zaštitu i socijalnu politiku grada, pa kako je kazala odbornica DF Mirjana Gregović neće biti turističke  ambulante , kao ni stanice Hitne medicinske pomoći u Petrovcu, neće biti jednokratne  socijalne pomoći gdje spadaju naknade za  novorođenu djecu , neće biti besplatnog autobuskog prevoza za đake i penzionere , aktivnost Crvenog  krsta i društva dobrovoljnih davalaca krvi zamrznuta.

  Odbornica DF Jelena Nikić i dalje ima nadu da će  odbornici Demokratske Crne Gore doći na sjednicu i zajedno sa odbornicima DF izglasati budžet.

  „  Nama je na prvom mjestu  interes građana i nadam se da će i oni dolaskom na sjednicu  pokazati da je i njima to bitnije od političkih prepucavanja . Za ove nše  odborničke dužnosti primamo nadoknadu  pa se nadamo  da se neće pridružiti praksi kolega iz opozicije da primaju plate a da ne dolaze na sjednice. Neusvajanje budžet  povlači i ozbiljne posljedicei po rad Dnevnog centra  za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju“,zaključila je Nikić.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Naslovna
Sve vijesti
Pretraga