• Vijesti
  • Politika
  • DF: Istraga da utvrdi šta su sve dobili Čađenović i Katnić od vođa jednog od najjačih klanova u Evropi

„DOČEKALI SMO DA POČNE ČIŠĆENJE NEKAD ZAROBLJENOG SDT-A“

DF: Istraga da utvrdi šta su sve dobili Čađenović i Katnić od vođa jednog od najjačih klanova u Evropi

Hapšenjem specijalnog državnog tužioca Saše Čađenovića relativizovana je više puta ponavljana rečenica Milivoja Katnića „da će Glavno specijalno tužilaštvo zakucati na svačija vrata“. Naravno, kada je ta fraza mnogo puta ponavljana s različitih medija, njen autor i njegov prvi saradnik nisu računali da i oni iz tužilaštva, takođe, imaju vrata, saopštili su danas iz Demokratskog fronta.DF: Istraga da utvrdi šta su sve dobili Čađenović i Katnić od vođa jednog od najjačih klanova u Evropi

„Danas smo dočekali da, nakon nedavno otpočete borbe protiv korumpiranih sudija, otpočne čišćenje i suočavanje s pravdom u okviru nekad zarobljenog specijalnog tužilaštva i njegovih kriminogenih djelova“, navode u tom savezu.

Zato DF pozdravlja najnoviju akciju aktuelnog glavnog specijalnog tužioca i vjeruje da će se još jače i temeljnije uhvatiti u koštac sa kriminalom i korupcijom.

„Oduvijek se znalo, a DF na svakom mjestu ponavljao, da tužilaštvo i sudstvo ne mogu biti nezavisni i nepristrasni ukoliko se, prije svega, ne oslobode tereta kriminala i korupcije u vlastitim redovima. U Specijalnom državnom tužilaštvu je djelovala posebno opasna kriminalna grupa koja je sopstvene nezakonite radnje prikrivala tako što je montirala i izmišljala svakakve vrste gadosti i nesojluka političkim protivnicima bivšeg režima“, navode u Frontu.

Tako su, tvrde, zauzvrat dobijali političku zaštitu i mogli nesmetano da funkcionišu u okvirima vlasti i bande kojoj su pripadali.

„Nije nikakva tajna da su ti nesrećni tužioci radili za vođe jednog od najjačih kriminalnih klanova u Evropi koji se bavi krijumčarenjem narkotika i švercom cigareta. Dakle, oni su bili organski dio te kriminalne grupe. Primali su jasna naređenja od šefova te organizacije i bespogovorno ih izvršavali“, kažu u DF-u-

Kako dodaju, pozicija svakog od njih je bila u potpunosti definisana, sa vrlo preciznim ulogama i zadacima.

„Upravo je Demokratski front na svojoj koži osjetio djelovanje te mafijaške grupacije koja je kroz montirane procese progonila naš politički savez, a glavni izvođači te hajke su bili Milivoje Katnić i Saša Čađenović.  Zbog njihove moći koju im je davao položaj tužilaca i služenja toj kriminalnoj organizaciji, veliki broj nevinih ljudi iz DF-a je propatio. Mnogi su bili hapšeni, isleđivani i progonjeni, a isti taj Saša Čađenović je, na pravdi Boga, utamničio osam mjeseci nevinog Mihaila Čađenovića u spuškom kazamatu i za to od Vlade Crne Gore dobio stan, sa čim je javnost upoznata, a šta je još dobio on i Milivoje Katnić od čelnika te kriminalne organizacije – to će, nadamo se, utvrditi istraga u narednom periodu“, poručuju iz DF-a.

Ocjenjuju da je hapšenjem Čađenovića tužilaštvo tek zagrebalo površinu jednog ogromnog problema organizovanog kriminala koji je u nasleđe ostavio bivši režim.

„DF procjenjuje da je GST ovu akciju mogao da realizuje i ranije, jer nema osobe u Crnoj Gori koja nije uočila otvorenu saradnju djelova bivšeg tužilaštva sa ovdašnjom mafijom. Da bi država ozbiljno krenula u reforme, potreban je aktivniji i pravovremeni pristup, gdje bi se zadao još teži udarac kriminalnim strukturama u institucijama i van njih. Bez toga, Crna Gora neće moći da krene u izgradnju bolje budućnosti za njene građane“, zaključuju u DF-u.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga