• Vijesti
  • Politika
  • Gvozdenović: Čelnici Budve izgubili legitimitet, “uspješni“ samo u političkom zapošljavanju

Gvozdenović: Čelnici Budve izgubili legitimitet, “uspješni“ samo u političkom zapošljavanju
Gvozdenović: Čelnici Budve izgubili legitimitet, “uspješni“ samo u političkom zapošljavanju

„Vladajuća većina koja ima 21. odbornika, nije u stanju da obezbijedi kvorum kako bi Skupština obavljala svoj posao. Prošlo je tri mjeseca od prekida posljednje sjednice koja još nije nastavljena, a pola godine Skupština nije usvojila niti jednu odluku. Ukoliko ni budžet ne bude usvojen na vrijeme, slijedi privremeno finansiranje, što ne bi bilo prvi put od kada je na vlasti koalicija Demokratskog fronta i Demokrata“, rekao je Gvozdenović.

On je istakao da se u prethodnih pet godina od naplaćenih kapitalnih prihoda, godišnje realizuje svega 10-20%.
 
„Da stvar bude još gora, predloženim budžetom planirano je zaduženje u iznosu od gotovo pet miliona eura, baš iz razloga što su sredstva od kapitalnih prihoda nenamjenski trošena. Ako se tome doda da se budžetska stavka koja se odnosi na zarade i doprinose zaposlenih svake godine uvećava, jasno je da se u Budvi radi samo na političkim zapošljavanjima i uvećanju birokratskog aparata u lokalnoj administraciji“, poručio je šef Kluba odbornika DPS Budva.
 
Gvozdenović je podsjetio da je u periodu, od 2017. do 2020. samo u zgradi Opštine zaposleno 177 osoba, i konstatovao da se novozaposlenima u preduzećima čiji je osnivač Opština Budva ne zna broja. Upravo iz tog razloga, prema njegovim riječima, ne čudi strah vladajuće većine od uvođenja prinudne uprave u Budvi jer će u tom slučaju svi novozaposleni po partijskom ključu biti poslati kući.
 
„Imajući u vidu da je opštinsko rukovodstvo izgubilo legitimitet, jedina poštena i odgovorna reakcija na krizu budvanske vlasti su hitne ostavke predsjednika Opštine i Skupštine, kako bi se stvorili uslovi da građani na novim izborima izaberu odgovorniju i efikasniju vlast“, zaključio je na kraju Ivo Gvozdenović.


Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga