Skip to main content

Izgradnja sabraćajnice na Luštici pod znakom pitanja
Izgradnja sabraćajnice na Luštici pod znakom pitanja

Administracija gradonačelnika Tivta Željka Komnenovića (NP) pripremila je Odluku o izgradnji lokalnog objekta od opšteg interesa – saobraćajnice na Luštici, a koja je dio budućeg novog puta preko tog poluostrva do novog velikog turističkog resorta Monterose koga kompanija Northstar treba da gradi na tom poluostrvu u blizini Rosa i Klinaca.

Ukoliko se to ne desi, Vlada će raspustiti aktuelni saziv SO Tivat i imenovati tročlani Odbor povjerenika koji će na sebe preuzeti da vrši funkcije lokalnog parlamenta do konstituisanja njegovog novog saziva nakon vanrednih lokalnih izbora, a koji se očekuju krajem maja mjeseca. Odbor povjerenika bi u tom slučaju, pored ostalih odluka koje već duže vrijeme čekaju na izjašnjavanje odbornika, usvojio i Odluku o izgradnji nove saobraćajnice na Luštici.

Kako se navodi u dokumnetu koji je pripremila administracija gradonačelnika Komnenovića, nova saobraćajnica gradila bi se od turističkog rizora Luštica Bay u Krtolima, odnosno od završetka aktuelne MR 2 pristupne saobraćajnice za taj kompleks, dalje zapadno sve do administrativne granice opština Tivat i Herceg Novi na luštičkom poluostrvu.

Ovom Odlukom, mijenja se i trasa ovog puta u odnosu na onu koju predviđa važeći „Prostorni plan posebne namjene za obalno podrulje Crne Gore“ iz 2018.godine, tako da umjesto preko ukupno pet katastarskih parcela u KO Radoviči i KO Gošići, nova cesta ide preko samo dvije parcele u KO Radovići.

Ukupna dužina novog puta je 1,08 kilometara a širina njegovog poprečnog profila iznosi 6 metara. Cesta koju tek treba projektovati gradi se na inicijativu Direkcije za investicije Opštine Tivat a kako je ranije nezvanično najavljivanio iz lokalne uprave Tivra, finasiranje njene izgradnje preuzeće država jer je riječ o segmentu nove veće drumske saobraćajnice preko luštičkog poluostrva na čiju se izgradnju država obavezala prema investitoru kompleksa Monterose.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Naslovna
Sve vijesti
Pretraga