• Vijesti
  • Politika
  • Jovanović: Više od polovine sastava parlamenta čine pripadnice ljepšeg pola

Nezabilježena situacija u političkoj praksi Crne Gore

Jovanović: Više od polovine sastava parlamenta čine pripadnice ljepšeg pola

Predsjednik Skupštine opštine Nikola Jovanović kazao je da u sadašnjem sastavu budvanskog parlamenta većinu odbornika čine pripadnice ljepšeg pola.Jovanović: Više od polovine sastava parlamenta čine pripadnice ljepšeg pola

“U sazivu koji je konstituisan 18. novembra od ukupno 33 odbornička mjesta njih 17 zauzimaju žene, odnosno više od pola. One ukupno čine 51,51 % današnjeg parlamenta i vjerujem da je to potvrda da u Budvi postoji politička i svaka druga volja da se afirmišu prava žena i osnaži njihova politička i društvena uloga. Kao što vidimo, u ovom slučaju, možemo da kažemo da je današnji parlament većinski ženski što će po mom uvjerenju dati veći kvalitet u radu i dodatno unaprijediti naš rad.

Meni lično je posebna privilegija što ću predsjedavati skupštinskim sazivom gdje će glavnu riječ voditi pripadnice ljepšeg pola i ponosan sam na činjenicu što smo dokazali da smo otišli mnogo koraka ispred u odnosu na ono što je zakonska obaveza kojom je propisano da su žene zastupljene sa kvotom od jedne pripadnice u svaka četiri mjesta na izbornim listama. Sada imamo situaciju u Budvi da je na svakom drugom odborničkom mjestu u lokalnoj skupštini žena i mislim da je to do sada nezabilježena situacija u političkoj praksi Crne Gore.

Želim da istaknem da je to posledica činjenice da su na izbornoj listi “Milo Božović- Budva na prvom mjestu! DF” žene bile zastupljene u procentu od 54,54 % i da su zbog većinske podrške građana koju smo dobili žene dominantne u lokalnom parlamentu. Što se našeg odborničkog kluba tiče od 18 odbornika 12 mandata pripada ženama odnosno 66,66 % odborničkog kluba Demokratskog fronta u Budvi čine žene.

To je po meni najbolji dokaz demokratičnosti, progresa i inovativnosti naše izborne liste i superiornost politike razvoja koju smo ponudili građanima”, kazao je Jovanović.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga