• Vijesti
  • Politika
  • KAŽANEGRA: Umišljeni šeik od Dubaija Mijomir Pejović ne može da kadrira DF-om

KAŽANEGRA: Umišljeni šeik od Dubaija Mijomir Pejović ne može da kadrira DF-om
KAŽANEGRA: Umišljeni šeik od Dubaija Mijomir Pejović ne može da kadrira DF-om
Mladen Kazanegra

Saopštenje prenosimo u cjelosti:
“Miomir Pejović stečajni predsjednik opštinskog odbora Demokrata, poslednji je ko može da se obraća DF-u i dijeli nam lekcije jer ga je od stupanja na dužnost predsjednika Upravnog odbora HG Budvanska rivijera i plate od nekoliko hiljada eura, zbog prečestih letova o trošku građana, obuzeo sindrom „visoke nadmorske visine“ pa je svako malo u Barseloni, Londonu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Sigurno je da nećemo dozvoliti da nam umišljeni šeik Mijomir Pejović ovih dana iz Dubaija šalje ultimatume o tome ko je iz Demokratskog fronta prihvatljiv za njih a ko ne da obavlja funkciju predsjednika opštine, praveći listu poželjnih i nepoželjnih, a posebno ne da se prema našim kadrovima određuje prema tome gdje je ko rođen.
Evidentno je da postoje razlike u saopštenjima Demokrata Budva i njihovog predsjednika jer nas u jednom pozivaju na dogovor a u drugom zahtijevaju da aktuelni predsjednik opštine Marko Carević mora da podnese ostavku i da predloženo rješenje za njih nije prihvatljivo.
Mi u DF smo u potpunosti saglasni da svi oni koji su iznosili neistine, klevete, pravili spletke i zakulisne radnje ne mogu da bude dio rješenja trenutne situacije ali u tom slučaju Demokrate moraju krenuti baš od Mijomira Pejovića i njihovih kadrova koji su svo ovo vrijeme stavljali klipove pod točkove nakon izbora i činili sve da do normalnog funkcionisanja ne dođe.
Ako se držimo principa i istine, još nismo dobili odgovor kako je Mijomir Pejović odmah nakon izbora bio zaposlen u JU „Grad teatar“ i to za rad od kuće, jer mu je pored odborničke plate očito trebala dodatna pzarada, sve dok nije izabran za predsjednika Upravnog odbora HG „Budvanska rivijera“ na primanja preko 3 hiljade eura.
S obzirom da mu je i sve to bilo malo, isti organizuje privatne proslave o trošku preduzeća i donosi privatne račune iz kafića da mu se refundiraju kao što je poslednji iz jednog podgoričkog lokala u iznosu od 11.30 eur za koji je iz njegovog kabineta poslao računovodstvu zahtjev za refundaciju sredstava. Javno ga pozivam da demantuje ove tvrdnje ukoliko nisu tačne. Nakon što je utonuo u privilegije o trošku građana evidentno je nastavio svoj glumački talenat sa prethodnog posla pa DF poziva na dogovor, a u suštini radi sve da do dogovora ne dođe i tome najviše štete nanosi Demokratskoj Crnoj Gori.
Demokratski front kao ozbiljan politički subjekt je još 09.07.2021. godine, dakle još prije 7 mjeseci, dostavio Demokratama potpisan koalicioni sporazum od strane Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene, koji su Demokrate odbile zbog jasnog stava da se potpisnici obavezuju da neće praviti nikakve koalicije sa DPS-om, da neće mijenjati izbornu volju građana i da su obavezni da je poštuju.
Što se DF tiče, stvari su vrlo jasne. Dogovor je moguć isključivo na bazi izborne volje građana Budve i bez ikakvog uslovljavanja sa suprotne strane. Zasigurno nećemo dozvoliti da Mijomir Pejović zbog sujete i animoziteta prema pojedincima mijenja izbornu volju nezadovoljan svojim izbornim rezultatom. Ukoliko im je to neprihvatljivo, više puta smo saopštili i sada ponavljamo da skratimo mandat skupštini i mandate vratimo građanima, po modelu kako to Demokrate predlažu na državnom nivou.
Demokrate su isključivi krivci za blokadu skupštine, neodržavanje sjednice, neusvajanje budžeta već treću godinu zaredom, i u konačnom čine sve da kao DPS uvedu prinudnu upravu u Budvu. U prethodnom periodu, pod dirigentskom palicom Mijomira Pejovića, Demokrate Budva su držali grad u konstantnoj političkoj krizi sa čim jednom za svagda treba raskrstiti. Građani nisu dužni da trpe destrukciji i nečije nerealne ambicije zbog čega pozivamo zdrave snage unutar Demokrata, za koje sam siguran da ih ima, da se otrgnu samovolji pojedinca i da sjednemo za isti sto i dogovorimo funkcionisanje vlasti u Budvi na bazi izborne volje građanaKomentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga