Skip to main content

Na izborima za poslanike Narodne skupštine Republike Srbije glasaće se i u Podgorici i u Herceg Novom
Na izborima za poslanike Narodne skupštine Republike Srbije glasaće se i u Podgorici i u Herceg Novom

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić donio je odluku o raspisivanju izbora za poslanike Narodne Skupštine Republike Srbije i da su isti zakazani za 03. april 2022. godine.

„Ambasada Republike Srbije u Podgorici obavještava državljane Republike Srbije sa prebivalištem u Republici Srbiji i boravkom u Crnoj Gori, koji posjeduju važeća lična dokumenta Republike Srbije — pasoš ili ličnu kartu, da imaju pravo da na izborima raspisanim za 03. april 2022. godine, glasaju u Crnoj Gori, ukoliko najkasnije do 12. marta 2022. godine, u Ambasadi Republike Srbije u Podgorici i u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Herceg Novom prijave činjenicu da žele da glasaju u inostranstvu“, objasnili su Ambasadi. 

Glasanje u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Herceg Novom, vrše državljani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji opština Herceg Novi, Kotor, Tivat i Budva, a glasanje u Ambasadi Republike Srbije u Podgorici vrše državljani Republike Srbije koji imaju prebivalište na teritoriji svih drugih opština u Crnoj Gori.

„Biračka mesta u Ambasadi Republike Srbije u Podgorici i u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Herceg Novom biće otvorena ukoliko se za glasanje prijavi dovoljan broj birača“, ističu u Ambasadi Srbije u Podgorici. 

Lica koja se do navedenog datuma ne prijave, neće biti u mogućnosti da glasaju u Crnoj Gori, već će svoje biračko pravo moći da iskoriste samo u Republici Srbiji, u mjestu u kom su upisani u Jedinstveni birački spisak (gdje imaju prebivalište).

„Takođe, obaveštavaju se birači da uvid u jedinstveni birački spisak mogu izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana i registarskom broju lične karte, odnosno pasoša“, kažu u Ambasadi. 

Za dodatne informacije zainteresovana lica se mogu obratiti Ambasadi Republike Srbije u Podgorici, Bulevar Ivana Crnojevića 10, lično, na brojeve telefona 020/667-305 i 020/667-565 ili na e-mail embassy.podgorica@mfa.rs.

Informacije su dostupne i na sajtu Ambasade Republike Srbije – http://podgorica.mfa.gov.rs/cir/.

Za dodatne informacije u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Herceg Novom, Trg Hercega Stjepana 15 (Belavista), lično, na brojeve telefona 031/350-340 031/350-320 ili na email gkh.novi@mfa.rs.

Informacije su dostupne i na sajtu Generalnog konzulata – www.hercegnovi.mfa.gov.rs.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Naslovna
Sve vijesti
Pretraga