• Vijesti
  • Politika
  • Neće biti kvoruma za izglasavanje budžeta Opštine Budva

Neće biti kvoruma za izglasavanje budžeta Opštine Budva
Neće biti kvoruma za izglasavanje budžeta Opštine Budva

Kako Jadran Budva nezvanično saznaje sjednici neće prisustvovati odbornici Demokrata, Prave Crne Gore , Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA, a bojkotovaće je i odbornici opozicione koalcije okupljene oko Demokratske partije socijalista.

Praktično ponoviće se ista situacija od 23. novembra, kada je sjednica lokalnog parlamenta otkazana jer su je odbornici iz ovih partija takođe bojkotovali.

Podsjećamo novi politički savez – Demokrate, SNP, Prava Crne Gora i URA insistiraju da gradonačelnik Budve Marko Carević, lider Demokratskog fronta , podnese ostavku, ali i da to učini i predsjendik SO Krsto Radović .

To je za njih preduslov da se započne politički dijalog sa DF oko konstituisanja gradske vlasti. Sa druge strane DF insistira da prvo Radović podnese ostavku, optužujući ga za kriminalnu saradnju sa budvanskom OKG Svetozara Marovića, te za kršenja zakona i svjesno opstruiranje rada parlamenta

Carević je još nedavno u intervjuu Adria TV najavio da bi se povukao sa mjesta predsjednika Opštine, ali ne zato što to traže politički konkurenti, već zato što je ispunio sva obećanja koja je dao građanima. On ima u uslov a to je da ga na to mjesto zamijeniti njegov šef kabineta Nikola Jovanović.

Naravno, Carević insistira da prvo Radović, zbog brojnih zloupotreba na koje je ukazao DF, treba da podnese neopozivu ostavku.

Ukoliko ne bude kvoruma ni 31. decembra, budvanski parlament ulazi u petomjesečnu blokadu. Nažalost, ako se to dogodi, neće biti usvojeni ključni dokumenti – rebalans budžeta za 2021., kao ni budžet, Plan investicionih aktivnosti i Program uređenja prostora grada za narednu godinu.

Iz budvanskog DF su prije nekoliko dana poručili da svako ko ne bude došao na skupštinsko zasijedanje direktno radi protiv interesa grada.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga