Politička nadgornjavanja paralisala grad
Politička nadgornjavanja paralisala grad

Sa druge strane i građani , njih više od 600 koji su potpisali inicijativu zahtijevaju da se sjednica Skupštine opštine nakon višemjesečene političke krize koja trese Budvu, napokon održi i omogući razvoj grada, ali i deblokadu finansija.

Sjednice parlamenta nijesu održane više od tri mjeseca i dok Demokrate sa svojim odskorašnjim političkim partnerima, sa kojima je zaključen sporazum, insistiraju da predsjednik opštine Marko Carević podnese ostavku, a sa njim i Radović, dotle u Demokratskom frontu smatraju da je preduslov za otpočinjanje političkog dijaloga neopoziva ostavka Radovića, koga su optužili za udruživanje sa budvanskom kriminalnom grupom Svetozara Marovića.

Radović je zakazao kolegijum šefova odborničkih klubova na kome treba da se donese odluka o održavanju hitne sjednice Skupštine opštine

Inače, Sekrtarijat za finansije poslao je resoru Milojka Spajića na saglasnost odluku o budužetu za 2022, po kojoj je gradska kasa jedne od najbogatijih crnogorskih opština treba da bude naredne godine 36,2 miliona eura.

Više od  šest miliona eura koji su ušteđeni, biće prenijeti iz ove za narednu godinu.

Kada je riječ o prihodima i naredne godine najviše novca se očekuje od naplate poreza, čak 19.2 miliona, a na ime naknada 6,1 miliona eura.

Od poreza na nepokretnost loklana uprava očekuje da u 2022. ostvari prihod od 13, 2 miliona eura, dok od naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, odnosno komunalija  planiran je pihod od 5,8 miliona eura.

Za kapitalne projekte izdvojeno je 14,2 miliona eura

Kako propisuje Zakonu o budžetu, budžet mora u Skupštini opštine da bude izglasan apsolutnom većinom, odnosno da za njega glasa najmanje 17 od 33 odbornika, koliko broji budvanski parlament.

Odluka o budžetu mora biti usvojena do 31. decembra, , te ukoliko se to ne desi, opština Budva će ući u narednu godinu sa odlukom o privremenom finansiranju, koju potpisuje predsjednik opštine i koja je oročena do 31. marta.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga