• Vijesti
  • Politika
  • Raspisan javni poziv za izbor članova Odbora povjerenika u Budvi

Raspisan javni poziv za izbor članova Odbora povjerenika u Budvi
Raspisan javni poziv za izbor članova Odbora povjerenika u Budvi

Kako ističu, Odbor povjerenika je privremeno tijelo koje će samostalno organizovati svoj rad i obavljati funkciju skupštine sve dok se ne održe lokalni izbori, koji će biti raspisani dan nakon objave odluke o raspustanju lokalnog parlamenta u Službenom listu, i ne konstituiše nova skupština.

Poziv je otvoren od 19. marta, a prijave sa potrebnom dokumentacijom se mogu dostaviti elektronski, putem online forme na gov.me sajtu najkasnije 23. marta do 12 časova.

„Dana 20.03.2022. godine ističe rok za održavanje sjednice Skupštine optine Budva, u skladu sa Odlukom Vlade objavljenoj u “Službenom listu Crne Gore”, br. 26/22 od 11.03.2022. godine, te ukoliko sjednica SO Budva ne bude održana u tom roku, Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija će predložiti Vladi raspuštanje lokalnog parlamenta i imenovanje Odbora povjerenika, u skladu sa članom 185 stav 3 Zakona o lokalnoj samoupravi“, navode u Ministarstvu.

Kažu da je, vodeći se principima transparentnog i dobrog upravljanja, cilj ovog javnog poziva da se regrutuju stručni i motivisani kandidati i kandidatkinje, prijavljeni na dobrovoljnoj osnovi, sa interesovanjem i željom da pomogne procesu stabilizacije prilika u opštini Budva i uspostavljanju funkcionalnog procesa odlučivanja u interesu građana Budve.

„Zato pozivamo sve zainteresovane kandidate i kandidatkinje, koji ispunjavaju propisane uslove da se prijave na Javni poziv i svojim radnim iskustvom, znanjem, obrazovanjem i stručnošću iz daju svoj doprinos funkcionisanju opštine Budva. Takođe, snažno podstičemo žene, pripadnike manjinskih grupa i lica sa invaliditetom da se prijave na javni poziv. Poštujući pravo građana na samoopredjeljenje u procesu uspostavljanja lokalne samouprave, odnosno ustavno pravo na lokalnu samoupravu i njenu autonomiju, a imajući u vidu obavezu Vlade da spriječi protivzakonito djelovanje na štetu građana i s tim u vezi uspostavi Odbor povjerenika, Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija raspisuje javni poziv za izbor tri člana Odbora povjerenika iz Budve i dva člana Odbora iz reda zaposlenih u organima državne uprave – ministarstvima“, poručuju iz MJUDDM.

Ministarstvo će se, zaključuju, prilikom selekcije kandidata „voditi principima izbora u skladu sa stručnim kvalifikacijama, iskustvom u oblasti lokalne samouprave, rodno balansiranog sastava Odbora povjerenika i motivaciji kandidata za angažovanje u Odboru povjerenika.“Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga