• Vijesti
  • Sport
  • Momak iz Budve pod zastavom Srbije: Branko je došao na Australijan Open da predstavi novi srpski teniski talas

Otkrio je Đurić i detalje o sebi

Momak iz Budve pod zastavom Srbije: Branko je došao na Australijan Open da predstavi novi srpski teniski talas

Mladi Branko Đurić predstavljao je Srbiju na juniorskom Australijan Openu, ali na veliku štetu, nije uspio da prođe prvo kolo ovog Grend slema.Momak iz Budve pod zastavom Srbije: Branko je došao na Australijan Open da predstavi novi srpski teniski talas

Đurić je poražen od Federika Ćine iz Italije sa 7:5, 6:2, a srpskim novinarima je analizirao ovaj susret u Melburnu.

– Prvi set dosta blizu. Imao sam šansi puno puta pred kraj seta da ga brejknem i uzmem set. Negdje sam ja odigrao dosta loše, negdje je on odigrao dosta dobro. Drugi set, na početku je otišao dosta loše, odmah me je brejknuo na početku, prvi gem i poslije toga sam uvijek jurio rezultat. Pred kraj je riternirao jako dobro. Sve u svemu, nisam zadovoljan kako sam odigrao.

Otkrio je Đurić i detalje o sebi.

– Treniram većinom u Austriji, u Beču. Porijeklom sam iz Crne Gore, iz Budve. Za Srbiju igram od svoje 11 godina. Treniram u zadnje dvije-tri godine, dosta sam zadovoljan. Igram većinom ili juniorske turnire ili fjučerse. Odigrao sam par turnira, uzeo sam par bodova. Ova godina će biti miks juniorskih turnira visokih kategorija i profesionalnih turnira.

U njegovom timu je veoma bitan Austrijanac.

– Moj agent je Austrijanac i dobar prijatelj sa tim trenerom sa kojim treniram. Gunter Breznik, bivši trener Dominika Tima. Prvo sam bio od 2018, 2019. na Pjati akademiji gdje je trenirao Janik Siner. Onda je krenulo korona, nisam mogao ni da idem tamo, onda sam se odlučio krajem 2020. da krenem da treniram u Beču.

O svojoj igri?

– Trudim se da igram agresivno. Najbolje oružje su servis i forhend i pokušavam to da unaprijedim. Mislim da imam dosta dobar bekhend. Iz njega ne uspijevam da budem toliko agresivan koliko iz ova dva udarca. Pokušavam da napredujem u tim nekim stvarima – zaključio je Đurić.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga