• Vijesti
  • Sport
  • Sportski turizam velika šansa za Crnu Goru kao turističku destinaciju 

Sportski turizam velika šansa za Crnu Goru kao turističku destinaciju 
Sportski turizam velika šansa za Crnu Goru kao turističku destinaciju 

Tripković Marković, kao autorka velikog broja istraživačkih radova i publikacija na temu strateškog planiranja razvoja turističkih potencijala Crne Gore, je govorila na panelu Sportski turizam kao izvor finansiranja sporta.

Direktorica NTO CG se zahvalila organizatorima što su prepoznali značaj teme sportskog turizma i istakla da je riječ o tržišnom segmentu koji ima izuzetan potencijal i čije su prognoze globalnog rasta do 2030. godine veće u odnosu na ukupne prognoze rasta turizma.

Kako bi se Crna Gora aktivno uključila potrebno je da se unaprijede infrastrukturni sadržaji, da se ostvari multiresorna saradnja između svih zainteresovanih institucija, te da se putem strateškog upravljanja formira a zatim i promoviše sportski turizam kao turistički proizvod, istakla je ona. 

Na panelu su, pored Tripković Marković, učestvovali  i generalna direktorica Direktorata za razvojne politike u turizmu u Ministarstvu ekonomskog razvoja Crne Gore Mr Aleksandra Gardašević Slavuljica i profesor na Fakultetu za menadžment u Herceg Novom i autor knjige Sportski turizam u Crnoj Gori, Prof.dr Dragan Klarić.

Cilj panela bio je da ukaže da sportski turizam predstavlja važan segment svake države, a da su upravo globalna popularnost određenog sporta, učesnici iz velikog broja zemalja svijeta i prestižnost međunarodnog takmičenja ključni mehanizmi za promociju određene države kroz sport.

Na međunarodnoj konferenciji Finansiranje sporta: izazovi, prilike i mogućnosti, učestvovali su  domaći i strani eksperti za oblast finansija sporta, a pored predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušana Simonovića koji je otvorio konferenciju, učesnicima se obratio i savjetnik predsjednika Evropskog olimpijskog komiteta, Tone Jagodič.

Na konferenciji su, pored panela  Sportski turizam kao izvor finansiranja sporta, organizovane  još tri panel diskusije na teme: Javni izvori finansiranja sporta – prednosti i nedostaci, Alternativni izvori finansiranja i finansijska revizija sportskih subjekata i Položaj fizičkih i pravnih lica u sportu u poreskom sistemu. Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga