Skip to main content

Strugar izašao iz Ukrajine i stigao u Moldaviju: Jedna od najluđih ideja koje sam imao
Strugar izašao iz Ukrajine i stigao u Moldaviju: Jedna od najluđih ideja koje sam imao

Prava drama sa hepiendom, u najkraćem bi se mogla opisati avantura kroz koju je prošao crnogorski odbojkaš Rajko Strugar u namjeri da izađe iz Ukrajine. Tehničar naše reprezentacije je jutros oko šest sati ujutro uspio da napusti ratom zahvaćenu zemlju i stigne u Moldaviju.

– Sada je sve u redu – bile su prve riječi Strugara za Pobjedu.

Strugar je puna dva dana tražio način da ode iz grada Rešetilovka, u Poltavskoj oblasti, u kojoj je igrao za istoimeni ukrajinski klub. Kada je uvidio da su i u toj oblasti zabilježeni prvi ozbiljniji sukobi ruske i ukrajinske vojske, Strugar je zajedno sa saigračem iz Bugarske odlučio da u sopstvenoj režiji krene ka granici sa Moldavijom, koja je udaljena oko 600 kilometara od grada gdje se nalazio.

– Na svoju ruku sam se upustio u nešto što je izazvalo različite reakcije što od strane mog kluba, što od strane saigrača. Nismo imali pomoć kluba i pritiskani sa svih strana, odlučili smo da se sami zaputimo put granice. Bez njihovog znanja, pozajmili smo klupski kombi – nastavlja priču Strugar.

Rajko je najveći dio puta do granice prešao sa saigračem, ali je posljednjih 40-ak kilometara putovao zajedno sa ocem Vladimirom-Bimbom Strugarom. Naime, nekadašnji odbojkaš, takođe tehničar, u čijem klubu (Budva) je Rajko napravio prve odbojkaške korake, uspio je nekako da uđe u Ukrajinu, sa namjerom da sina izvede iz zemlje. Kada je čuo da mu se sin zaputio put granice sa Moldavijom, sačekao ga je, a onda su zajedno napustili Ukrajinu i prešli na bezbjednu teritoriju.

– To je bila jedna turbulentna, stresna i sigurno jedna od najluđih ideja koje sam imao – zaključio je Strugar.

Rajko i Vladimir-Bimbo Strugar će prenoćiti u Moldaviji, a onda će sjutra krenuti za Rumuniju, da bi preko Bugarske, Srbije, Kosova i Albanije stigli do Crne Gore.

U odnosu na stres i avanture u protekla dva dana u Ukrajini, za Strugare će put za Crnu Goru biti prava relaksacija…Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Naslovna
Sve vijesti
Pretraga