• Vijesti
  • Sport
  • Vučićević: Odbojkaški klub za vrijeme DPS nezakonito uzeo poslovne prostore

Vučićević: Odbojkaški klub za vrijeme DPS nezakonito uzeo poslovne prostore
Vučićević: Odbojkaški klub za vrijeme DPS nezakonito uzeo poslovne prostore

Saopštenje prenisimo u cjelosti:
“Na vidiku je vraćanje poslovnih prostora koje je Odbojkaški klub “ Budvanska rivijera“ Budva prisvojio i koristio kao ličnu svojinu, a koji poslovni prostori su zapravo uknjiženi na firmu „Victoria Enterprises LTD“, koja je osnovana na Maršalskim ostrvima i to sve u vrijeme kada je ovim gradom upravljao DPS.
Naime, tu se radi o istim ljudima koji su osnivači i Odbojkaškog kluba “ Budvanska rivijera“ kao i firme “ Victoria Enterprises LTD“ sa Maršalskih ostrva.
Kako smo smatrali da je prenos i uknjizba ovih poslovnih prostora na imenovanu firmu sa Maršalskih ostrva nezakonit u tom pravcu smo pokrenuli sudski proces koji traje već pune četiri godine, a čemu se uskoro i nazire kraj.
Dakle, “ Victoria Enterprises LTD“ je po osnovu ugovora o kupoprodaji kupila tri poslovna prostora od “ Mediteranskog sportskog centra“ Budva, iako “ MSC“ Budva nije bio vlasnik tih poslovnih prostora već Opština Budva, a “ MSC“ Budva je imao samo pravo korišćenja istih.
Posebno moramo naglasiti da sve ovo nije jedini loš posao ljudi koji su tada upravljali ovim gradom, jer posebno stavljamo akcenat na činjenicu koju crpim iz pravosnažne sudske presude a koja se odnosi na to da je Odbojkaški klub “ Budvanska rivijera“ oštetio “ Mediteranski sportski centar“ za 250 000 eura zbog čega je od strane “ MSC“ imenovanom klubu putem prinudne naplate blokiran poslovni račun, kojom prilikom smo naplatili 10 000 eura, koliko je imenovani klub u tom momentu imao na računu, a nakon čega je rukovodstvo kluba ugasilo imenovani klub i naša borba je postala uzaludna. To je sve što smo uspjeli naplatiti.
Najzad se dešava nešto dobro po Opštinu Budva i “ MSC“ Budva kao privrednog društva čiji je osnivač Opština Budva.
Moramo naglasiti da se radi o tri poslovna prostora ukupne površine 200 m2, da “ MSC“ Budva nikada nije bio uknjižen na poslovne prostore i nikada se nije mogao legitimisati kao vlasnik a posebno ne kao prodavac, ali u praksi je sve moguće pa čak i ovakav apsurd da neko proda nešto što nije njegovo.
Po našem skromnom mišljenju u konkretnom slučaju se radi o klasičnoj prevari. Radi pojašnjenja moramo naglasiti da se to sve dešavalo u vremenu i periodu dok je DPS vladao Budvom. Veoma odlučno smo se usudili ući u proces vraćanja predmetnih poslovnih prostora svijesni pravnih činjenica i uvjereni da je pravda spora ali ipak dostižna.Očekujemo od novog Tužilačkog savjeta da se uključi u ovaj predmet i pokrene istragu u cilju rešavanja ovog problema.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga