• Vijesti
  • Turizam
  • Crna Gora će se naći na listi destinacija za odmor turista iz SAD-a

u američkom gradu Ostinu

Crna Gora će se naći na listi destinacija za odmor turista iz SAD-a

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, turistička ponuda Crne Gore predstavljena je, prvi put, na godišnjoj konferenciji Udruženja turoperatora Sjedinjenih Američkih Država (USTOA), koja je održana, u periodu od 29. novembra do 2. decembra, u američkom gradu Ostinu.Crna Gora će se naći na listi destinacija za odmor turista iz SAD-a

Riječ je o jednom od ključnih događaja za turističku industriju SAD, koji je okupio preko 700  američkih turoperatora i turističkih agenata.

”Zadovoljstvo mi je što ove godine Crna Gora po prvi put predstavljena na ovoj konferenciji. Mogu da kažem da postoji veliko interesovanje za Crnu Goru. Amerikanci već znaju za nju, ali uglavnom kroz putovanja kruzerima ili kao izletničku destinaciju. Vrijeme je da je upoznaju kao jedinstvenu turističku destinaciju, gdje će provesti više dana. Siguran sam da će tržište SAD-a biti vrlo značajno za Crnu Goru u narednom periodu”, poručio je Robert Di (Robert Dee).

Da su turistima iz SAD-a zanimljive destinacije sa raznovrsnom ponudom kao što je Crne Gora, saglasan je i direktor jednog od značajnijih turoperatora Sjeverne Amerike Sky Vacation, Ričard Kriger (Richard Krieger), kojem se posebno dopala raznovrsnost ponude na maloj površini i kombinacija mora i planina.

”Naši turisti uvijek žele da iskuse nešto novo, otkriju nova mjesta i u tom smislu Crna Gora ima veliki potencijal. Pored savršene kombinacije mora i planina, imate odličnu tradicionalnu kuhinju i dobra vina, što je vrlo atraktivno našim turistima, te vjerujem da će se Crna Gora naći na listi destinacija za odmor turista iz SAD-a”, naveo je Kriger.

Imajući u vidu pozitivne statističke pokazatelje kada su u pitanju dolasci i ostvarena noćenja sa tržišta SAD-a, NTO CG je intenzivirala promotivne aktivnosti ka ovom tržištu. Prema podacima Uprave za statistiku Monstat, za prvih devet mjeseci tekuće godine smo imali dvostruko više turista u odnosu na isti period prethodne godine, dok je u odnosu na rekordnu 2019. godinu registrovan rast od 10% u broju dolazaka, te rast od 30% u ostvarenim noćenjima.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je prethodno organizovala radionicu na temu “Trendovi putovanja na tržištima engleskog govornog podruja“, kako bi se turistička privreda i lokalne turističke organizacije upoznale sa trendovima i spremno odgovorili zahtjevima ovih tržišta u narednoj i sezonama koje dolaze.

Udruženje turoperatora SAD (USTOA) je profesionalno udruženje osnovano 1972. godine koje danas predstavlja najveću mrežu američkih turoperatora, a članovi su i brojni lideri iz oblasti turizma. Godišnja konferencija udruženja predstavlja jedinstvenu priliku za direktan kontakt sa donosiocima odluka u američkoj industriji turizma, kao i upoznavanje sa najnovijim trendovima u turizmu širom svijeta.

 Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga