• Vijesti
  • Turizam
  • FOTO PRIČA: Jeste li znali da Djed Mraz ima službeno mjesto stanovanja koje se nalazi u Finskoj?

FOTO PRIČA: Jeste li znali da Djed Mraz ima službeno mjesto stanovanja koje se nalazi u Finskoj?
FOTO PRIČA: Jeste li znali da Djed Mraz ima službeno mjesto stanovanja koje se nalazi u Finskoj?

Prije stotinjak godina, jedan prolaznik je počeo širiti vijest o planini na sjeveru Finske i postojanju njenih stanovnika – Djeda Mraza i njegove družine. Međutim, Djed je svoj dom htio zadržati u tajnosti pa se preselio u Rovaniemi te je tako započela legenda da Djed Mraz posjećuje arktički krug u blizini ovog grada.

Od početka milenija, selo Djeda Mraza koje je udaljeno nekoliko kilometara od pomenutog grada postalo je najspektakularnije božićno odredište, a popularnost destinacije udvostručila je broj posjetilaca. Broj međunarodnih posjetilaca se posebno do četiri puta u nekoliko posljednjih godina i premašio pola miliona.

Djedovo selo opremljeno restoranima, irvasima, sankama za pse, prodavnicama i kolibama sa saunama postalo je popularno kao lokacija koja nudi ultimativno božićno iskustvo .

Istovremeno je opisano kao savršena lokacija da budete u blizini prirode i društvu Djeda Mraza.

Selo nudi niz zanimljivih sadržaja – od druženja sa sobovima, pa čak i izdavanje „vozačke dozvole“ za upravljanje ovim životinjama, do posjećivanja kolibe i šume Djeda Mraza, uživanja u različitim specijalitetima, ali i posmatranja polarne svjetlosti.

U ponudi su različite vrste tura, pa i unikatni safari na snijegu, druženje s haskijima i drugim životinjama koje posjeduju Djed i njegovi vilenjaci.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga