• Vijesti
  • Turizam
  • JAVNA RASPRAVA: Obavezno angažovanje lokalnih vodiča

JAVNA RASPRAVA: Obavezno angažovanje lokalnih vodiča
JAVNA RASPRAVA: Obavezno angažovanje lokalnih vodiča

Podsjećaju da novi nacrt ima pozitivnih promjena u odnosu na pređašnji zakon, što se  odnosi prvenstveno na kaznenu politiku jer su predviđene kazne za nelegalno obavljanje posla, kako za fizičko tako i za pravno lice. 

„Osim toga, nacrtom se predviđa da licencu može dobiti samo strano lice koje ima stalni boravak u Crnoj Gori. Međutim, mi smo skrenuli pažnju da se strani jezik mora poznavati na nivou B2 prilikom ispunjavanja uslova za sticanje legitimacije, umjesto nivoa B1 kako sada stoji u nacrtu. Tražili smo da se vrati obaveza angažovanja lokalnog vodiča na zaštićenim lokalitetima jer je ova odredba iz nekog razloga izostavljena“, navode u Asocijaciji.
Zakon_o_turizmu_rasprava_2.jpg

Oni su tražili i da se određeni termini preciziraju u Zakonu da ne bi dolazilo do raznih tumačenja. 

Na javnoj raspravi organizovanoj povodom nacrta novog Zakona u turizmu dogovoreno je da se u januaru odži  sastanak u ministarstvu, kako bi preciznije definisali status vodiča i uredili tu oblast, sa osvrtom i na pitanje kvaliteta obrazovanja vodiča. 
Zakon_o_turizmu_rasprava.jpg
„U Ministarstvu ekonomskog razvoja su takođe  svjesni problema deficita turističkih inspektora i po njihovim riječima, djelovaće da se on adekvatno riješi“, saopštili su iz Asocijacije.
 Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga