Luka Kotor očekuje i do 240 kruzera u 2022.
Luka Kotor očekuje i do 240 kruzera u 2022.

Stručne službe su trenutno, a na sasvim objektivnim procjenama zasnovanim na raspoloživim podacima došle do broja dolazaka kruzera od 240, koji bi ove godine mogli uploviti u našu luku, targetirajući manje kruzere koji su najavili dolazak obzirom da na njima plovi manji broj turista i ljudi se lakše opredjeljuju za takva krstarenja zbog aktuelne epidemiološke situacije”, kazala je za Boka News predsjednica Odbora dirktora Luke Kotor Ljiljana Popović Moškov.

“Imamo rezervacije i najave 489 kruzera za narednu godinu, to je po mojoj procjeni teško ostvarivo. Mi smo uradili Plan poslovanja za narednu godinu prema objektivnom stanju na tržištu a ne prema „spisku lijepih želja“.

“Odbor direktora neće samo posmatrati što se dešava na „kruzing“ tržištu, već planira da donese Odluku o investiranju  u drugu fazu izgradnje marine, čime bi dosadnjašnji kapacitet od 35 vezova povećali za dodatnih 70-80 novih vezova uz osposobljavanje  40 komunalnih vezova. Time stvaramo preduslov da naša kompanija ubuduće može „opstati“  uprkos krizi „masovnih putovanja“. Pomenuta investicija iznosi cca 800.000 eura i ostaje mi pitanje zašto se u njenu relizaciju nije krenuli i ranije kada je novca bilo i kada nije bila ovako teška situacija po ovaj privredni subjekat. Očigledno je da su tadašnji Odbori direktora više preferirali na tzv „javnu potrošnju“, plate koje ne zavise od rezultata rada i dijeljenje dividendi.

Međutim kako nema koristi od „plakanja za prosutim mlijekom“ ovaj sastav  Odbora direktora sve radi i sve će uraditi da sačuva i održi kompaniju  kakva je Luka Kotor. Nama je cilj sačuvati supstancu Luke Kotor i sa marinom koja bi imala 130 vezova i koja bi mogla ostvariti prihod od 700.000 do milion eura na godišnjem nivou, stvorili bi kakve takve uslove sigurnosti u poslovanju.

Kotor je prepoznat kao značajna destinacija, u 2022. godini aktivno ćemo raditi na promociji marinskog dijela, jer  tu je malo urađeno.

Mi smo prirodna marina i imamo ispred marine Stari grad sa svim svojim sadržajima. Dakle Kotor ima svoju marinu, potrebno je neke uslove poboljšati i mislim da se možemo vrlo brzo biti upisani i u marinskom dijelu,u svim nautičkim mapama”, kazala je Popović Moškov.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga