Maškarajte se, kreće kotorski zimski karneval!
Maškarajte se, kreće kotorski zimski karneval!

Zimski kotorski Karneval je jedinstvena manifestacija koja zbog svoje viševjekovne tradicije ima poseban značaj.

Program će započeti u četvrtak, 24.02. Abrumom “Za nas Kotorane”, a okupljanje će biti u 18.00h ispred Glavnih gradskih vrata.

Dan kasnije, na programu je Veliki dječiji maskenbal koji će se održati u organizaciji ŠC Kamelija sa početkom u 17.30 sati.

U subotu, 26.02. biće organizovan maškarani đir “Štorija o kotorskome Karnevalu” autorke Dolores Bonić Fabian Gašler, dok je karnevalski Abrum planiran za 11.00 sati.

Na terasi Gradske kafane “Dojmi” održaće se humanitarna karnevalska tombola sa početkom u 11.30 sati.

27.02 –  Spaljivanje karnevala i muzička fešta, 28.02 – njokada 

Nedjelja je posvećena najvećoj fešti. Predvođena kapom karnevala, karnevalska povorka će krenuti u 14 sati od otvorenog bazena do Macea, nakon čega će se spaliti krivac za sve nevolje Kotora, kao što tradicija nalaže.

Po završetku karnevalske povorke, na Trgu od oružja posjetioce očekuje raznovrstan muzički program. Od 16.00 sati nastupiće grupa “Tri kvarta”, nakon njih od 17.30 sati bend “The grupa”, od 19.00 sati bend “Nitro” a od 20.30 sati ansambl “Toć”.

“Program zatvaramo karnevalskim takmičenjem u pravljenju njoka pod nazivom “Oli ti ga njokada” u organizaciji ŠC Kamelija u ponedjeljak, 28.02 sa početkom u 19.00 sati” – navodi se u saopštenju.

Drugog dana karnevala tradicionalno iz štampe izaći će humoristično-satirični list „Karampana“. Kutija predviđena za dostavljanje tekstova koji čine sadržaj ovog lista može se naći na Informativnom kiosku Turističke organizacije, ispred glavnih gradskih vrata.

Organizator manifestacije je Turistička organizacija Kotor, NVU “Karampana” i NVO „Fešta“, uz pokroviteljstvo Opštine Kotor.

“Pozivamo sve karnevalske grupe, škole, vrtiće, sve ljubitelje dobre zabave da maskirani svojim prisustvom uveličaju karnevalske svečanosti!
O obustavi saobraćaja i svim drugim detaljima ćemo vas obavijestiti na vrijeme!”- zaključuje se u saopštenju.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga