• Vijesti
  • Turizam
  • NTO na on-line seminaru Upravljanje i razvoj održivog turizma

NTO na on-line seminaru Upravljanje i razvoj održivog turizma
NTO na on-line seminaru Upravljanje i razvoj održivog turizma

Tokom seminara predstavnici NTO CG imali su priliku da se upoznaju sa metodama koje su fokusiraju na regionalni ekonomski razvoj kroz promociju očuvanja i korišćenja japanskih turističkih resursa kao primjera dobre prakse.

Tom prilikom, predstavnici NTO CG su, učesnicima seminara, predstavili Crnu Goru kao turističku destinaciju koja je opredijeljena za razvoj turizma na održivim osnovama. Oni su se osvrnuli na mogućnosti implementacije japanskog modela koji je usmjeren na unapređenje održivog razvoja, na Crnu Goru.

Na seminaru je istaknuto da Crna Gora ima veliki potencijal kada je riječ o aktivnom turizmu u prirodi, te da ovaj segment turizma koji je trend u svijetu, može u značajnoj mjeri doprinijeti produženju turističke sezone u Crnoj Gori. Obuka Upravljanje i razvoj održivog turizma bila je fokusirana na teme kao što su razvoj održivog turizma u Japanu, upoznavanje sa strukturom japanskog turističkog sistema, promocija japanskog turizma, značaj aktivnog turizma za Japan i turizam zasnovan na uključivanju zajednice.

On-line seminar organizovan je u okviru programa zajedničkog stvaranja znanja Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA), koji se implementira kao dio zvanične razvojne pomoći japanske Vlade na osnovu bilateralnog sporazuma između Vlade Japana i Vlade Crne Gore. Osim predstavnika iz Crne Gore, seminaru su prisustvovali učesnici iz Bosne i Hercegovine, Šri Lanke, Bocvane, Samoe, Jamajke i Dominikanske Republike. Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je u prethodnom periodu održala obuku na temu javnog nastupa, dok će se u narednom periodu održati obuku na temu digitalnog marketinga, kojoj će, osim predstavnika NTO CG učestvovati i predstavnici lokalnih turističkih organizacija Crne Gore, a planirana je implementacija i niza drugih obuka.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga