Skip to main content

Prijavi se i predstavljaj Crnu Goru na Globalnom omladinskom turističkom samitu (GYTS) u Italiji!
Prijavi se i predstavljaj Crnu Goru na Globalnom omladinskom turističkom samitu (GYTS) u Italiji!

 Troškove puta, boravka i učešća snosi Ministarstvo ekonomskog razvoja i UNWTO.

 Mladi lideri u turizmu će imati priliku da borave 7 dana u Italiji (Sorentu), razmijene iskustva, ideje i vizije sa vršnajcima iz cijelog svijeta.

Globalni omladinski turistički samit (GYTS) je nova platforma, koju je razvila Svjetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO), sa ciljem osnaživanja i aktivnijeg angažmana mladih u sektoru turizma.

Samit će se održati u Sorentu, u Italiji, od 27. juna do 3. jula tekuće godine. Isti će okupiti mlade iz cijelog svijeta, dajući im mogućnost da podijele svoje vizije i perspektive razvoja sektora turizma. U skladu sa posvećenošću UNWTO-a u osnaživanju i boljoj inkluziji mladih, ova inicijativa će omogućiti učesnicima da se povežu sa liderima iz svijeta politike i biznisa, čineći ih dijelom procesa donošenja odluka, čime turizam ispunjava svoj potencijal pokretača Agende za održivi razvoj.

Konkurs je otvoren od 18-28.feburara, za mlade ljude od 12 do 18 godina, a u skladu sa kriterijumima će biti izabrana 2 (dva) kandidata/kandidatkinje koji će predstavljati Crnu Goru.

Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti popunjavanjem aplikacione forme, dostavljanjem potrebne dokumentacije i motivacionog pisma Zašto sam ja najbolji kandidat za predstavljanje Crne Gore na GYTS, dužine do 2000 karaktera i eseja na temu Ideje mladih za unapređenje crnogorskog turizma, dužine do 3000 karaktera, na e-mail adresu prijave@mek.gov.me.

Detaljnije informacije o samom događaju moguće je pronaći na https://www.unwto.org/europe/global-youth-tourism-summit

Rok za prijavu kandidata je 28. februar 2022. godine. Selekcija kandidata će se obaviti na osnovu kriterijuma za bodovanje i usmenog intervjua na engleskom jeziku. Ministarstvo zadržava prvo da kontaktira samo kandidate koji će nakon utvrđenog najvećeg broja bodova biti pozvani na intervju.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Naslovna
Sve vijesti
Pretraga