• Vijesti
  • Turizam
  • Turistička ponuda Budve predstavljena na sajmu turizma u Pragu

Turistička ponuda Budve predstavljena na sajmu turizma u Pragu
Turistička ponuda Budve predstavljena na sajmu turizma u Pragu

Pored Turističke organizacije Budva (TOB), koja je bila nosilac sajamskog nastupa, svoju ponudu je predstavila i budvanska turistička privreda – hoteli Ami i Vivid Blu, hotelska grupa Montenegro Stars, lokalne turističke organizacije Kotora, Herceg Novog, Podgorice, Ulcinja, Bara, Tivta, Kolašina, Nacionalna turistička organizacija (NTO), turistička privreda Crne Gore i nacionalna avio-kompanija Air Montenegro.

U okviru učešća na ovom sajmu, NTO je u saradnji sa Air Montenegrom organizovala B2B radionicu i pres konferenciju za turoperatore i medije iz Češke i Slovačke.

“Na B2B radionici, predstavnici turističke privrede Crne Gore održali su sastanke sa oko 30 turoperatora sa ovih tržišta, koji su iskazali značajno interesovanje da uvrste Crnu Goru u svoje programe putovanja za predstojeću sezonu”, navodi se u saopštenju TOB-a.

Konferenciji su prisustvovali neki od najznačajnijih čeških i slovačkih medija, a ovom prilikom je predstavljena turistička ponuda Crne Gore i najavljen novi direktni let Air Montenegra na relaciji Tivat-Prag, koji će biti uspostavljen za predstojeću sezonu dva puta sedmično, počevši od 14. juna.

U neformalnim razgovorima sa pojedinim češkim medijima, turoperatorima i potencijalnim gostima, došlo se do više informacija o navikama čeških turista, saznanja da se sve više okreću prirodi, odnosno aktivnom turizmu, te da je, pored mora i plaža, njihovo interesovanje usmjereno i na nacionalne parkove i njihovu ponudu.

Iskazano je i posebno interesovanje za cijene u hotelskom smještaju.

Međunarodni sajam turizma Holiday World & Region World ove godine okupio je 700 izlagača iz 42 države i preko 30 hiljada posjetilaca i profesionalaca iz oblasti turizma.

“Imajući u vidu pozitivne utiske turističkih poslenika sa sajma turizma u Pragu, direktnu avio-povezanost, liberalizovane mjere ulaska u Crnu Goru, činjenicu da turisti iz Češke i Slovačke u najvećoj mjeri biraju mediteranske zemlje za putovanja, može se zaključiti da Crna Gora ima veliku šansu da se tokom ove godine visoko pozicionira kao destinacija za odmor na ovim tržištima”, zaključili su iz NTO-a.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga