TV spot NTOCG među 10 najboljih na svijetu
TV spot NTOCG među 10 najboljih na svijetu

Kako je saopšteno iz NTOCG, to prestižno priznanje dodijeljeno je na osnovu rezultata učešća na četrnaest CIFFT festivala turističkog filma tokom 2021. godine, na kojima je spot „U društvu prirode“ osvojio tri nagrade.

Prvo mjesto, destinacijski spot „U društvu prirode“, osvojio je na Golden City Gate festivalu, koji je organizovan u okviru turističke berze u Berlinu – ITB Berlin. Iz NTOCG napominju da se na tom festivalu biraju najbolji filmovi i multimedijalni sadržaji u oblasti turizma, a ove godine međunarodni žiri ocjenjivao je 122 filma iz 33 zemlje.

Nakon uspjeha u Berlinu, kako dodaju, spot je dobio srebrnu nagradu Silver Award, na III Međunarodnom festivalu turističkog filma u Africi ITTFA, u kategoriji Međunarodni turistički destinacijski filmovi.

 „‘U društvu prirode’ je izabran od strane međunarodnog žirija koji je okupio renomirane profesionalce iz audio-vizuelne produkcije, marketinga i turizma. Predsjednik žirija bio je poznati nagrađivani direktor kinematografije i specijalista za dronove, FC Hamman, koji je radio za najveće brendove u filmskoj industriji kao što su Universal, Disney, the BBC, National Geographic, Discovery Channel, Netflix i dr“, navodi se u saopštenju.

Treću, bronzanu nagradu, spot je osvojio na Međunarodnom filmskom festivalu u Njujorku /NYF TV & Film Awards/, u kategoriji turistički film u kojoj su se, pored naše zemlje, takmičile i druge evropske i svjetske destinacije, među kojima su Danska, Austrija, Litvanija, Španija, Grčka, Južna Afrika i Australija.

Foto: NTOCG Foto: NTOCG

„Međunarodni komitet turističkih filmskih festivala CIFFT, koji čini 14 festivala turističkog filma, podržavaju Svjetska turistička organizacija (UNWTO) i Evropska komisija za putovanja (ETC). Tokom poslednje 33 godine, CIFFT nagrađuje najbolji audio-vizuelni sadržaj iz turističke industrije, pozicionirajući se kao najprestižnije takmičenje posvećeno promotivnim turističkim video zapisima širom svijeta“, navodi se u saopštenju.

Taj TV spot je namijenjen promociji turističke ponude na domaćem, regionalnom i inostranim tržištima u pravcu održavanja i unapređenja imidža destinacije, animiranja turista da posjete Crnu Goru i što bržeg oporavka turističkog prometa od posljedica izazvanih pandemijom korona virusa.

Kako navode iz NTO, spot prikazuje integralnu crnogorsku turističku ponudu, raznolikost i kontrast destinacije.

Foto: NTOCG Foto: NTOCG

„Kombinovanjem autentičnih lica i karaktera sa jedne i vrhunske arhitekture i pejzaža sa druge strane, ukazuje na tanku granicu između prirode i čovjeka i kroz snažan emotivan izraz šalje poruku da su ljudi u Crnoj Gori brižni, topli i nadasve gostoprimljivi i dobri domaćini, te da zahvaljujući bogatstvu i čistoći prirode i raznovrsnosti ponude turisti mogu kvalitetno provesti odmor u Crnoj Gori, osjećajući se bezbjedno i mirno“, navode iz NTO.

Kreator idejnog koncepta TV spota i marketinške kampanje U društvu prirode je Bojan Joksimović, a režija je povjerena jednom od najuspješnijih crnogorskih reditelja mlađe generacije, Ivanu Marinoviću iz Herceg Novog. Spot je sniman u produkciji Artikulacija film, producentske kuće iz Podgorice na čelu sa producentom Ivanom Đurovićem.

Iz NTO dodaju da je osim na crnogorskom spot urađen na dodatnih sedam jezika (albanski, engleski, francuski, kineski, njemački, poljski, ruski), što je, kako su kazali, od izuzetne važnosti za promociju na različitim ciljnim tržištima.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga