Skip to main content

Veliko interesovanje turoperatora iz Češke i Slovačke za Crnu Goru kao turističku destinaciju
Veliko interesovanje turoperatora iz Češke i Slovačke za Crnu Goru kao turističku destinaciju

Na webinaru su, pored NTO, svoju ponudu predstavile i lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Ulcinja, Cetinja i Kolašina, dok je predstavnik LTO Herceg Novi turoperatore upoznao sa kompletnom turističkom ponudom Boke Kotorske. Predstavnici nacionalne avio kompanije Air Montenegro informisali su turoperatore da od juna uvode letove na relaciji Tivat – Prag, dva puta sedmično, što je izazvalo značajno interesovanje turoperatora da u svoje programe za ovu godinu uvrste Crnu Goru kao turističku destinaciju.
5394370_webinar-28_ff.jpg

Webinar je bio prilika i da predstavnici AD Željeznički prevoz Crne Gore upoznaju turoperatore sa mogućnostima upoznavanja Crne Gore i njenih prirodnih ljepota kroz putovanje vozom. Webinaru su prisustvovali neki od najznačajnijih turoperatora iz Češke i Slovačke među kojima su, Axamit Travel, Cestovní kancelář FISCHER, a.s., CK Datour, CK Toulky Evropou, Exclusive Tour, Deluxea a.s., KARETA Tour, MONOI, Metred, Eso Travel, Poznaj Travel i dr. Mario Borak iz turoperatora Poznaj Travel istakao je da su ponovo saznali nešto novo o Crnoj Gori, što im je koristilo u svakom pogledu, uključujući i više informacija o aktivnostima avio kompanije Air Montenegro.

Takođe, upoznavanje sa lokalnim turističkim organizacijama biće od velike pomoći, ne samo u informisanju, već i u organizovanju obilazaka. Sa zadovoljstvom ćemo prenijeti ovo znanje našim klijentima kako bismo ih privukli da posjete destinaciju. Crna Gora ima šta da ponudi! Ukoliko se organizuju studijske posjete sa ove destinacije, u cilju upoznavanja i promocije Crne Gore, željeli bismo da učestvujemo u tome, istakao je Borak. Ivana Svěchotová, direktorka turoperatora Metred, veoma je zadovoljna organizacijom webinara. Zbog činjenice da je cijeli webinar bio veoma dobro organizovan, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa glavnim prirodnim, kulturnim i istorijskim ljepotama Crne Gore. Zahvaljujući logističkoj podjeli webinara na pojedinačne oblasti i gradove, pružila se šansa da se Crna Gora upozna ne samo u cjelini, već i da se identifikuje ono glavno što je karakteriše i šta vrijedi vidjeti. Impresivni video snimci i prijatne prezentacije pojedinačnih prezentera uljepšali su turističko iskustvo. Veoma cijenim što je sastavni dio cjelokupnog webinara bila prezentacija kompanije Air.
5394369_webinar_ff.jpg

Montenegro i nacionalnog željezničkog prevoznika. Oba ova prevoznika su pomogla svim slušaocima da steknu brzu sliku o tome kako doći do odredišta i kako putovati u destinaciji. Još jednom hvala cijelom timu na veoma inspirativnom webinaru. Vjerujem da će zahvaljujući takvoj prezentaciji popularnost Crne Gore rasti veoma brzo. Za sebe mogu reći da neću oklijevati da ovu destinaciju ponudim klijentima, kazala je Svěchotová.

Jessie Hronešová, menadžerka u turoperatoru CTC – Czech Travel Center, zahvalila se na pozivu da prisustvuju i istakla da je događaj bio veoma koristan i da će rado vidjeti pezentacije i video snimke pojedinačnih destinacija ponovo, kako bi napravili atraktivne aranžmane za Crnu Goru.

Turoperatori su tokom webinara imali priliku i da, odgovarajući na kviz pitanja o Crnoj Gori, učestvuju u nagradnoj igri i osvoje vrijedne hotelske aranžmane, avio karte i karte za željeznički prevoz koje su obezbijedili lokalne turističke organizacije Bara i Kolašina, nacionalna avio kompanija Air Montenegro i AD Željeznički prevoz CG. U cilju promocije Crne Gore na tržištima Češke i Slovačke, Nacionalna turistička organizacija u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, učestvovaće na jednom od najznačajnijih centralnoevropskih međunarodnih sajmova turizma Holiday World 2022, koji će se održati od 18. do 20. marta u Pragu.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Naslovna
Sve vijesti
Pretraga